USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[20 Серпня 2018 16:43] Inna: Доброго дня!
Пенсійний фонд відмовив моїй мамі у призначенні пільгової пенсії (достроковий вихід на пенсію в зв’язку з проживанням у чорнобильській зоні) через те, що вона не надала доказів свого місцепроживання на території чорнобильської зони протягом 4 років. Прописка даного місцепроживання в паспорті була відсутня, так як був замінений паспорт і не збереглися копії паспорта. Паспортний стіл також відмовився надати будь-яку інформацію про колишню приписку, інформувавши, що вони не зберігають таких даних. Будинкова книга з пропискою також відсутня, так як мама переїхала в інший будинок, а новий хазяїн будинку замінив будинкову книгу на нову.
Мама подала касаційну скаргу, справа була прийнята до розгляду, призначено склад суду, але вже цілий рік немає жодного руху по цій справі.
Нещодавно мама знайшла копію свого старого паспорта з необхідною пропискою. Підкажіть, будь-ласка, як нам діяти в даній ситуації. Чи є ця прописка вагомим доказом у підтвердженні місце проживання? Чи можна подати ще один позов до суду для встановлення свого місце проживання і вимагати на основі цього призначення пенсії?
Заздалегідь дякую за допомогу!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Рекомендую Вам спробувати долучити копію паспорта в доповнення до касаційної скарги (суто для інформування суддів, для їх внутрішнього переконання, а не для оцінки як доказу, оскільки в касації докази не оцінюються і не надається перевага одного доказу над іншим).

Також можна подати окремо до суду заяву про встановлення факту проживання на вказаній території у відповідний період, що матиме юридичне значення. Після задоволення такої заяви, можна ще раз звернутись до Пенсійного фонду із судовим рішенням, котре підтверджуватиме факт такого проживання. Тоді Пенсійний фонд може і призначить відповідну пенсію. Якщо ж ні, тоді можна буде оскаржити його чергову відмову.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus