USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Вересня 2018 10:23] Тетяна: Добрий день. Допоможіть у вирішенні спірного питання: до органу місцевого самоврядування звернувся громадяни Іванов зі скаргою на неправомірне встановлення трансформаторної підстанції громадянином Петровим.
Гр. Петрову стало відомо, що Іванов подав на нього скаргу, тому Петров написав заяву, що хоче ознайомитися із матеріалами звернення Іванова, подивитися матеріали, сфотографувати їх. Так як, на його думку, там є документи, що стосуються його і гр. Петрову невідомо, звідки їх отримав гр. Іванов.
Законом про звернення громадян - ст. 18 передбачені права заявника та ст. 10 заборонено розголошення відомостей, що містяться у зверненнях.
Гр. Петров наполягає, що ст. 10 Закону, зокрема останній абзац - Ця заборона не поширюється на випадки повідомлення інформації, що міститься у зверненні, особам, які мають відношення до вирішення справи - надає йому право знайомитися з матеріалами скарги Іванова.
Як правильно тлумачити статті Закону і чи можна надавати матеріали скарги іншим особам?
Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! Норма ч. 2 ст. 10 Закону України "Про звернення громадян" не передбачає обов'язку суб'єкта, який розглядає звернення, надавати для ознайомлення його матеріали особі, стосовно якої проводиться перевірка за таким зверненням. Ця норма передбачає те, що у разі проведення такої перевірки допускається розголошення певних даних і матеріалів такого звернення органом, який проводить перевірку, особі, стосовно якої вона проводиться. Вона не передбачає права особи, стосовно неправомірних дій якої розглядається звернення, вимагати надання для ознайомлення відповідних матеріалів звернення.Ці матеріали можна витребувати законно лише через суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus