USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[20 Жовтня 2018 23:09] Лидия Юрьевна: Доброго дня
Допоможіть нам, будь ласка!
Систематичні п'яні дебоші, погрози сусідки протягом 3 років. Нескінченні виклики поліції. Двоє її дітей забрали в дитячий будинок. Весь наш квартал вже стомився від цієї особи.
Вона прописана в квартирі, але не є власником чи співвласником. Чи можна її виписати через суд?
І ще коли приїжджає поліція і ми пишемо скаргу, то чи не краще писати на власника? Сусідка зовсім неадекватна.
З повагою і подякою.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Стаття 10 Житлового кодексу Української РСР (житлові обов'язки громадян) визначає, що громадяни повинні використовувати житлове приміщення відповідно до його призначення. Згідно зі статтею 319 ЦК України, власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, що не суперечать закону. При здійсненні своїх прав та виконанні обов'язків власник зобов'язаний дотримуватися моральних засад суспільства. Статтею 810 ЦК України передбачено, що за договором найму (оренди) житла одна сторона - власник житла (наймодавець) передає або зобов'язується передати другій стороні (наймачеві) житло для проживання в ньому на певний строк за плату. Згідно зі статтею 813 ЦК України, сторонами в договорі найму житла можуть бути фізичні та юридичні особи. Якщо наймачем є юридична особа, вона може використовувати житло лише для проживання в ньому фізичної особи. Відповідно до п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 1992 р. N 572, власник та наймач (орендар) квартири, житлового приміщення у гуртожитку серед іншого зобов'язаний не допускати виконання робіт та інших дій, що викликають псування приміщень, приладів та обладнання будинку, гуртожитку, порушують умови проживання громадян. З врахуванням наведених норм законодавства, Ви можете зібрати достатню доказову базу про п’яні дебоші та усі обставини, про які розповіли, і через суд виселити сусідку. Тільки завжди звертайтесь до поліції та фіксуйте факти такої протиправної поведінки сусідки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus