USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[23 Жовтня 2018 18:32] Юлия: добрый вечер. проблема такая: купили квартиру, есть задолженность (не маленькая) по коммуналке. этот долг висит на предыдущих владельцах. коммунальщики ТРЕБУЮТ оплатить его полностью ( газ был опломбирован). в договоре купли-продаже не указано ничего о долге и его погашении нами (новыми владельцами) вопрос: кто должен оплачивать долг ??
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку борг має бути сплачений колишніми власниками квартири. Відповідно до ч. 4 ст. 319 Цивільного Кодексу України, власність зобов'язує. Відповідно до ст. 322 Цивільного Кодексу України (тягар утримання майна), власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом. Пунктом 5 ч. 3 ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", встановлено обов'язок споживача оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. Відповідно до загальних умов виконання зобов'язання, установлених статтею 526 ЦК України, зобов'язання повинне виконуватись належним чином згідно з умовами договору та вимогами ЦК України, інших актів цивільного законодавства. Недотримання таких вимог призводить до порушення зобов'язань.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus