USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[23 Листопада 2018 13:53] Оксана: Доброго дня. Прошу вашої поради у наступній ситуації :
Наша сімя (я, брат і батьки) проживали у місті (квартира належить батькам), але потім через п'янки і знущання брата я з батьками приїхали у село (в хату матtрі і її сестри). Але нещодавно брат приїхав і сюди (хоча зареєстрований у міській квартирі). Мій батько після інсульту. Брат на даний момент не вживає алкоголю, але своїми словами (повторюваними розповідями про своїх друзів алкоголіків...) і поведінкою (курінням, асоціальною поведінкою) постійно провукує сварки, "виводячи з себе" батька...Я розумію, що це ризик для здоров'я хворої людини...Тому хочу запитати у вас: чи можу я, і чи взагалі , як мені здається, зобов;язаний, звернутись з цього приводу до поліції? І які існують інструменти, щоб законно змусити його поїхfти хоча б села і унеможливити його пребування тут надалі? Дякую за допомогу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вашу ситуацію вирішити можливо із залученням поліцейських. Напишіть заяву про вчинення в сім'ї з боку брата домашнього насильства, у якій детально розпишіть всі обставини. Така заява може бути одночасно і від усіх трьох (Вас та батьків). За її наслідками поліцейські повинні скласти на брата протокол за домашнє насильство, а також застосувати обмежувальний припис про те, що йому буде заборонено наближатись до Вашого будинку на певну відстань впродовж певного часу, і якщо він порушить такий припис - нестиме додаткову відповідальність.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus