USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Лютого 2019 17:13] Valentina: Доброго дня, тиждень тому моєму чоловіку прийшла повістка їхати на військові навчання( він не заключав будь-ких контрактів), в нього хворий батько ( після операцій видалення пухлини з мозку та після інфаркту, зараз на лікарняному), комісія лікарів районної лікарні надала моєму чоловіку довідку про те, що його батько потребує догляду, і доглядачем зазначений мій чоловік(його син). У свою чергу військкомат відмовляється приймати довідку, мотивуючи тим, що не тією інстанцією видана, тим, що батько повинен бути лежачим і т.д. Скажіть будь ласка, чи такі дії є законними, і з якими законами мені слід ознайомитись для захисту в цій ситуації? Дякую.(довідку так і не прийняли)
Відповідь юриста:
Доброго дня! За таких обставин Ваш чоловік, відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" має право на відстрочку від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами (це якщо його призиватимуть на строкову службу).

Також за описаних обставин Ваш чоловік не підлягатиме призову на військову службу під час мобілізації на підставі абз. 9 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus