USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Березня 2019 19:21] оля: доброго дня. Аліменти.Заборгованість по аліментах 200.000, Боржник офіційно знаходиться в Іспанії,Рішення суду не виконується 12 років. Кримінальне провадження по 164 ККУ відкрите, але кажуть, що стаття не важка, тому нічого йому не зможуть зробити, екстрадиція у легких справах не передбачена. Чи можуть , крім 164 ККУ, додати ще 382ККУ - умисне невиконання судового рішення?Адже по цій статті уже йде реальне позбавлення волі. Не пишіть мені про Конвенцію про стягнення аліментів за кордоном. Наше рішення в Іспанії знаходиться ще з 2009 року. Не стягають, бо в іх законодавстві немає поняття 1/3 частина від доходу, а є лише тверда сума.Як можна добитися екстрадиції? спасибі
Відповідь юриста:
Доброго дня! Один із виходів - змінити рішення суду на перерахування аліментів в твердій грошовій сумі, і тоді можна бути стягувати через механізм Конвенції про стягнення аліментів за кордоном. Також можна добитись реєстрації кримінального провадження за умисне невиконання рішення суду за ст. 382 КК України, та вимагати екстрадиції в межах такого кримінального провадження. Обмежень, як мінімум для реєстрації провадження і оголошення підозри в тому числі за ст. 382 КК України, я не вбачаю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus