USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[6 Червня 2019 09:59] Ol.ad: Доброго дня.
Питання по реєстрації за місцем проживання (прописка).
Уже 7 років як я живу за кордоном (в Україну приїжджаю 1-2 рази на рік, терміном до 15 днів) - тимчасове перебування.
Щойно отримав дозвіл на постійне місце перебування.
Фактично я не проживаю в Україні, але я не можу "знятись" з реєстрації. Мої батьки не можуть отримати субсидію, тому що я прописаний у них.

Чи маю я законні підстави для "виписки" з місця реєстрації в Україні взагалі?

Чи можна виписатись якщо перебуваєш більше ніж 6 місяців поза межами України?

Дякую

З повагою,

Олег
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, Ви маєте законні підстави для виписки з місця проживання. Однак Ви скоріш за все є військовозобов’язаним, і для виписки потрібно відмітка у військоматі про те, що змімаєтесь з обліку, і при стандартній виписці подавати такі дані до ЦНАПу. Тобто потрібна Ваша особиста присутність (у військоматі як мінімум). Звісно Вас можуть виписати за описаних обставин і без Вашої присутності через суд. Адже відповідно до частини 1 статті 71 Житлового кодексу України, при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї житлове приміщення за ними зберігається протягом шести місяців. Однак для цього потрібно подовати позов про визнання Вас таким, що втрати право користування житлом та скасування реєстрації місця проживання.
Коментарів: 1
Миро Показати IP 9 Червня 2019 23:11
Доброго вечора! Підкажіть будьласка як я маю поступити якщо мені недає лісничий зготувати на зиму машину дров я плачу так як усі люди в мене маленькі діти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus