USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[12 Липня 2019 15:15] Євген: Доброго дня в мене наступне запитання
В моєї жінки забали соціальну допомогу по причині приховування доходів від продажу молока за три роки і зобов'язали виплатити цю суму. Як нам поступити,якщо протягом цього часу,ніхто цієї довідки не просив коли вона подавала документи на продовження соц допомоги і аж тепер вирішіли сказати. І забрати гроші в сім'ї із трьома дітьми і батьками,які є інвалідами 3 -ї групи?
Відповідь юриста:
Доброго часу доби! На жаль в цій ситуації орган соцзахисту правий, оскільки дохід, який отримує сім'я, має зазначатись у відповідній заяві-актеті, де цифри вказуються без додання довідки про доходи. Це можу сказати виходячи з написаного. Тому вони можуть у Вас вимагати повернути пошти. Однак чи є у Вас правові підстави не повертати управлінню соцзахисту такі кошти, це вже інше питання. Як на мене, в цьму випадку слід вимагати комісійного вирішення цього питання, подавши відповідну заяву та пояснення що це не Ваша вина, та повернути кошти, як різницю між сумою, яка фактично була виплачена, та сумою, яка повинна була б бути призначеною в випадку врахування вказаних коштів за продаж молока. В іншому випадку, як на мене, можна не повертати кошти. І якщо управління соцзахисту не погодиться на таку Вашу пропозицію - пропонувати йому звертитись до суду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus