USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Запитай юриста
[16 Липня 2019 12:24] Марія: Доброго дня.
Ситуація така: моя мати хоче офоримити опікунство у минулому часі, на людину похилого віку(її мати), за якою потрібен був бути догляд, по причині хвороби, але ця особа не мала інвалідності. Є документи з лікарні, виписки лікарів про стан здоров‘я.
Мене цікавить наступна інформація: чи можливий взагалі такий варіант, оформлення опікунства «заднім числом»?
Якщо так, то куди потрібно звертатися, і що для цього потрібно?
Причина: для виходу на пенсію їй бракує декілька років, які могли б рахуватися опікунством над хворою людиною.
Наперед дякую за інформацію.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Оформлення опіки заднім числом не допускається. І це робиться через суд, відповідно за заключенням медиків. Та в цьому випадку ви дещо плутаєте поняття. Опікунство і догляді за особою з інвалідністю, який оформляється через орган соцзахисту - це різні речі. Тому Вам слід звернутись до підрозділу органу соцзахисту за місцем прописки і проживання особи, за якою планується догляді, і там отримати всю необхідну інформацію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus