USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[21 Липня 2019 18:22] Оксана Казмирук: Доброго дня, перепрошую за те, що моє питання можливо уже хтось задавав, я не знайшла інформації.
Історія така: маю дачний будиночок за містом, доглядаємо,як можемо, він охайний, улюблений, є сад, пасіка, квітники, декоративні дерева.Маю право власності, де зазначено, що власник я. До мене цей участок належав моєму покійному татові. Десь років зо двадцять тому він, в цілях безпеки, відмовився від енергопостачання, подав чинним порядком заяву і мережу відєднали від стовпа, так і є досі. Приїжджаємо щотижня, маємо генератор, там ніхто постійно не проживає, потреби в постійному струмі нема. Проте кабелі, хоч недіючі, лишилися. У нашу відсутніть працівники РЕМу брізали дерева на лінії, вдерлись на нашу приватну територію, під корінь вирізали сортові дерева, що під недіючими кабелями, вирізали просіку від дороги до нас, знищивши туї, що росли біля тридцяти років, і відрізали ті старі проводи, забравши їх. МИ не є абонентами РЕМу, наш участок знаходиться на іншій стороні вулиці, потреби в таких діях не було, навіть коли той кабель з гілками контактував.Він вже більше 20 років недіючий, немає лічильника, розеток у будинку і т д. і навіть абоненського номера на обліку. Що мені робити.? Я викликала поліцію, склали акт, а куди звертатися за відшкодуванням і в якому порядку.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Працівники електропостчальної організації однозначно не мали права заходити на Вашу приватну територію без дозволу, і вчинити те, що написали Ви. Спиратись тут можливо на статтю 30 Конституції України, яка передбачає, що кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. Якщо правильно і принципово підійти до вирішення ситуації із завданою Вам шкодою - можливо відсудити від електропостчальної організації компенсацію. Для початку рекомендую написати заяву в поліцію про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 162 КК України, а саме про незаконне проникнення до житла та до іншого володіння особи, та вчинення інших незаконних дій, що порушують недоторканність житла - житлового будинку та господарських будівель, для того щоб поліція провела перевірку, та належним чином зафіксувала цей факт.
Коментарів: 1
Оксана Казмирук Показати IP 21 Липня 2019 18:25
я мала на увазі, що роботи велись на лінії, що на протилежній стороні вулиці, потреби вдератись до нашого участка не було. Загальній лінії це не могло загрожувати ніяким чином.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus