USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Липня 2019 18:14] Arthur: Доброго дня шановні юристи!

Моя дружина має статус дитини позбавленної батьківсьго піклування, після розлуки с матір'ю потрапила до ДБСТ в якому проживала до повноліття. В минулому році ми намагалися отримати грошову компенсацію згідно з Указом Президента №5 (2018 рік), але отримали відмову так як всі кошти були спрямовані саме для дітей сиріт а також ДБСТ.
В поточному році фінансування було розширене, під категорію субвенції підпадають особи, позбавленні батьківського піклування, але дружині вже виповнилося 23 роки і органи опіки ссилаються саме на цю вікову характерність як предмет для відмови в ориманні компенсації.
Чи так це? В законодавстві ніде чітко не прописано саме про вік (мається на увазі 23 повні роки чи включно). В Україні зустрічаєтся дуже багато випадків коли виділялися кошти і особам до 24 років.
А також чи зберігається черга в отриманні житла після віповнення 23 років а то і больше. Сироти ж не винні в тому що фінансування збільшують в той час коли їм віповнюється вже більш а ніж 23.
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Право на отримання компенсації після 23 років не має (лише за умови навчання в ВУЗі на стаціонарі). Право на пільгове житло зберігається і після досягнення 23 річного віку, якщо вона не має свого житла відповідно до житлових нормативів, або має житло з характеристиками, нижчими за встановлені житлові нормативи в Житловому кодексі Української РСР.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus