USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[29 Липня 2019 13:48] Анна Викторовна Бобер: Доброго дня. Допоможіть , будь ласка, у вирішенні питання. Мені з братом у частках 1/4 та 3/4 належить квартира. Брат проживає в даній квартирі, але відмовляється сплачувати комунальні послуги. Виник величезний борг у розмірі 30 тис. грн. І тепер його стягують з мене, хоча я не проживаю та не прописана в даній квартирі. В суді пояснюють, що брат не працює та не отрумує жодних доходів, тому з нього вираховувати борг не можуть. Підкажіть, будь ласка як діяти в даній ситуації та змусити брата погашати борг за використані ним комунальні послуги. Чи допоможе розділ особових рахунків у вирішенні питання.
Завчасно дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В першу чергу відмічу, що борг в даному випадку має стягуватись пропорційно Вашій частці в квартирі, або 1/4 або 3/4 від суми заборгованості за комунальні. Примусити брата платити Ви законно не зможете. Це питання вже комунальних служб - вони наприклад можуть від'єднати можливі комунікації з надання комунальних послуг, наприклад світло, газ, воду - це буде певним дієвим стимулом погасити заборгованість. А рахунки розподілити можете, через суд, або на рівні домовленостей із надавачами комунальних послуг.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus