USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Запитай юриста
[28 Серпня 2019 17:43] Катерина: Добрий день. Підкажіть, будь ласка, працюю вчителькою початкових класів. Години + класне керівництво. Чи можуть нас примусити працювати 8 годин, за наказом. Якщо у вчителя не нормований робочий час.Коли говориш про неоплачувані часи, говорять, що більши 8 годин ви не працюєте.
Відповідь юриста:
Доброг дня! Примусити Вас працювати 8 годин, ніхто не зможе. Адже рабство в теперішній історичній епосі є забороненим. На теренах України кріпосне право юридично перестало існувати з 1861 року. Стаття 4 Європейської конвенції з захисту прав людини і основоположних свобод встановлює заборону рабства та примусової праці. Конвенція про рабство від 25 вересня 1926 року із змінами, внесеними Протоколом від 7 грудня 1953 року,в категоричній формі забороняє рабство. І юридична заборона рабства втілена в численних нормах національного законодавства. Щодо вимог про необлачувани години, і відповіді про те, що більши 8 годин ви не працюєте, рекомендую самій паралельно вести облік робочого часу, і звіряти його з тим, який веде роботодавець.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus