USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[8 Вересня 2019 12:16] Олег: Доброго дня! Моє питання боло : [18 Серпня 2019 20:53] ...Щодо : "Що Ви маєете на увазі тут під можливістю бути юридично власником домогосподарства власнику коштів?", - мене цікавило чи може бути власником домогосподарства особа, що вкладає кошти в майно/тварин данного господарства і будінвництво/ремонт обєктів...Дякую за уточнюючу відповідь, тепер я зрозумів, що юридичним власником домогосподарства може бути тільки власник будинку і земельної ділянки...Дякую ще раз за допомогу. У мене є ще уточнення(якщо я ще невичерпав кількість уточнень) ), ви сказали : " Інші особи, котрі приймали участь садівництві, ремонті об'єктів домогосподарства, можуть ним розпоряджатись лише за згодою юридичного власника",- а якщо інша особа це член сімї власника, то чи тут не діє Стаття 405 ЦКУ, де не потрібно ніякої згоди? Дякую за виділений час.
Відповідь юриста:
Доброго дня! У ст. 405 Цивільного кодексу України вказано, що члени сім'ї власника житла, які проживають разом з ним, мають право на користування цим житлом відповідно до закону. Житлове приміщення, яке вони мають право займати, визначається його власником. Ця норма стосується житла, а не в цілому домогосподарства. І саме приміщення, яким можете користуватись, визначається власником.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus