USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[17 Вересня 2019 21:29] Kanfetocthka: Доброго дня! Я власник житлового будинку в якому відкриваю салон краси, (фоп 1 група). Сама працюю майстром манікюру. Яким чином не порушуючи закон, що б інспекція з праці не наклала штраф за не оформлених працівників, оформити договірні відносини з працівниками які будуть працювати по попередньому записі клієнтів? Чи можна оформити з працівниками договора надання послуг наприклад( послуги з моделювання зачісок, манікюрні послуги)? І щомісяця проводити розрахунок з ними згідно акту виконаних робіт?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це дуже важко, оскільки описана Вами для працівників робота має явно окреслені ознаки трудвих відносин, а не цивільно-правових. Основною відмінністю між якими є визначений та індивідуалізований характер замовлення, та циклічний, не визначений конкретними особами (клієнтами), яким будуть надаватись послуги. І інспектори, котрі проводять перевірки в сфері додержання трудових відносин, описані Вами цивільно-правові договори не сприймають як такі за юридичною природою, і складають акт про не оформлення трудових відносин. Тому тут якщо укласти цивільно –правові договори треба імпровізувати при перевірках, або дуже майстерно прописати такі договори, і них максимально індивідуалізувати (типу під конкретних клієнтів), періодично змінюючи їх зміст (індивідуалізацію). Або оформити трудові відносини.
Коментарів: 1
Лариса Показати IP 18 Вересня 2019 09:41
Якими пільгами користується Мати -героїня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus