USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Жовтня 2019 11:03] Олена: Громадянка України народила дитину в Італії від громадянина Марокко. В свідоцтві про народження (італійське) є відомості про батька. В лютому поточного року батько помирає, мати з дитиною повертаються в Україну. Питання: чи має право мати звернутись до органу соціального захисту населення за соціальною допомогою по втраті годувальника? І які документи, в данному випадку будуть необхідні для призначення допомоги, у випадку позитивного рішення.
Пенсійний фонд надіслав відмову, оскільки немає можливості порахувати стаж батька.
Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Пенсія на дитину має бути призначена, адже така призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Тому таку відмову слід оскаржити до суду, і справа виграшна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus