USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[1 Листопада 2019 18:21] Anastasia: Доброго вечора! Скажіть будь ласка, чи складування на купу сухої трави (компост) від сусідського житлового будинку на відстані ближче як 20 метрів (приблизно є 10) чи це є порушенням санітарних та будівельних норм? Дякую! А ще хочу запитати, чи має право сільрада, притягнути до адміністративної відповідальності (накладення адміністративного) мене за пісок який складений біля сусідського паркана та компост. Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Згідно зі статтею 103 Земельного кодексу України власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Власник земельної ділянки відповідно до чинного законодавства може здійснювати будь-які дії із земельною ділянкою в обсязі наданих йому правомочностей. При цьому він зобов’язаний не заподіювати шкоди довкіллю, а також не порушувати права й охоронювані законом інтереси громадян, юридичних осіб і держави. У разі якщо дії власника порушують правила добросусідства, вони мають припинятися, а збитки, заподіяні сусідам, підлягають відшкодуванню.

Хоча посадовці сільської ради на вас не накладуть реальний штраф, можуть лише посварити.
Коментарів: 1
Аліна Показати IP 11 Грудня 2019 12:36
Доброго дня. У мене є кридит 52тис. Банк погрожує забрати майно (техніку),але в будинку прописані 2-є неповнолітніх дітей. Та будинок стоїть не на мені. Я просто прописана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus