USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[13 Квітня 2020 13:38] Юра Ільчишин: Доброго дня!
Хочу відмовитись від права власності частки квартири на користь матері.
Як правильно все оформити? Як повинна бути написана заява?
Відповідь юриста:
Положеннями ч. 1 ст. 346 ЦК України визначені підстави припинення права власності, серед яких, зокрема: відчуження власником свого майна та відмови власника від права власності.

Відповідно до частин 1 та 3 ст. 347 ЦК України особа може відмовитися від права власності на майно, заявивши про це або вчинивши інші дії, які свідчать про її відмову від права власності.

У разі відмови від права власності на майно, права на яке підлягають державній реєстрації, право власності на нього припиняється з моменту внесення за заявою власника відповідного запису до державного реєстру.

Тобто, у випадку, якщо власник нерухомого майна, наприклад, квартири, вирішив відмовитись від неї, він повинен звернутись до державного реєстратора, який включить відповідний запис до державного реєстру. З моменту внесення даних до державного реєстру щодо відмови власника від майна, воно буде вважатись таким, що не має власника.

З огляду на ч. 1 ст. 335 ЦК України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.

Оскільки Вас цікавить ''відмова'' від права власності на частку в квартирі на користь матері, рекомендуємо Вам звернутись до буть-якого нотаріуса відповідного нотаріального округу та укласти угоду щодо відчуження належної Вам частки нерухомого майна на користь мами (наприклад, договір дарування).
Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 17 Квітня 2020 12:06
Доброго дня допоможіть будь ласка мені розібратися в даній ситуації. Я Бубела Анатолій Вікторович відпрацював на роботодавця Бич Стаса два місяці на автомобілі Рено Магнум сідловий тягач тоість фура зерновоз возив зерно в Полтавській обл, але дана особа замість того щоб виплатити мені мою двох місячну заробітню платню побив мене із своїм товаришем та відібрали у мене мої документи усі, а дана поліція м Лубни Полтавської обл їх прикриває. Заяву я у м Хорол Полтавської обл в прокуратуру написав за місцем проживання, але вони її не хочуть розглядать. Що мені робити я уже 5 місяців живу без своїх документів проживаю я на даний час в селі Клепачі вул Дружби 29 Хорольський р-н Полтавської обл будь ласка допоможіть розібратися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus