USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Квітня 2020 07:51] ulyana: Доброго дня. Чоловік працює в службі порятунку , нещодавно його відправили на гасіння пожежі під Чорнобилем( при цьому в нас є маленька дитина ,якій немає 3х років),на роботі було сказано ,що їдуть вони по приказу, але приїхавши на місце ,їм повідомили ,що вони приїхали як добровольці( виходить ,що їх обдурили?). Вони повинні там бути всього два дні , але їх залишили на більший строк.
Скажіть будь-ласка , я хочу подати до суду на їх керівників , за те що вони так вчинили з чоловік , чи є сенс подавати до суду і чи порушили певні закони керівники ?
Відповідь юриста:

Добрий день! Пані Уляно, розуміємо Ваше обурення з приводу ситуації, описаної у запитанні, вважаємо її неприйнятною. Однак, для надання Вам кваліфікованої та вичерпної консультації потрібно вивчати організаційно-розпорядчі документи по особовому складу структурного підрозділу ДСНС у якому Ваш чоловік проходить службу. Зокрема, яка підстава виконання Вашим чоловіком робіт по гасінню пожежі в Чорнобильській зоні. Тобто, перед тим як приймати рішення чи звертатись до суду, потрібно мати документальне підтвердження факту порушення прав Вашого чоловіка.

Принагідно зазначаємо, що підпунктом 5 пункту 3 розділу ІІ Інструкції про особливості направлення у відрядження осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та відшкодування їм витрат на службові відрядження в межах України і за кордон, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України 27.11.2017 №958, передбачено, що строк відрядження в межах України визначається керівником та не повинен перевищувати період виконання робіт з ліквідації наслідків аварій та катастроф, надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру, у тому числі робіт, що виконуються в межах державних цільових програм, у складі пожежно-рятувальної частини або підрозділу чи одиничним порядком.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus