USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[27 Квітня 2020 20:57] Марина: Добрий вечір. Плануємо купити квартиру на вторинному ринку. Підкажіть, на які документи потрібно звертати уваги при купівлі?
Відповідь юриста:
Рекомендуємо з'ясувати у власника квартири наявність документів, що підтверджують право власності (свідоцтво про право власності, договір цивільно-правового характеру, свідоцтво про право на спадщину тощо).

Окрім того, варто перевірити продавця та об'єкт нерухомості, яку плануєте придбати, щодо наявності заборон, арештів, судових спорів. В майбутньому це зекономить ваш час та позбавить від неприємних сюрпризів. Іноді бувають випадки, коли навіть добросовісні продавці самі не здогадуються про наявність у них певних обтяжень. Ресурси, які допоможуть це перевірити:



















З'ясуйте у продавця також чи не зареєстровані там малолітні/неповнолітні діти, обмежено дієздатні/недієздатні особи. У разі їх наявності буде потрібна згода органу опіки та піклування на укладення договору купівлі-продажу.

Варто також дізнатись чи перебуває продавець квартири у шлюбі. Якщо шлюб продавця розірваний, або продавець проживає у цивільному шлюбі, варто впевнитись, що не існує спорів з приводу квартири (поділ майна подружжя).

Більшість необхідних відомостей ви можете перевірити самостійно, використовуючи відкриті ресурси, або проконсультуватися у нотаріуса.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus