USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[30 Жовтня 2021 11:09] Вита: Доброго дня!
Я з чоловіком у шлюбі 10 років, маємо двох діток 5р і 10р. Довго збирали гроші на квартиру, назбирали, батьки чоловіка трішки допомогли, вибрали, домовилися з власником, але як виявилося, вчора, його батьки купили її самостійно, оформивши квартиру на чоловікову маму, чоловік був в курсі всього, але мені нічого не сказав лише, що так потрібно було. Вони хочуть подарувати, через договір дарування, дану квартиру на мого чоловіка. Чи матиму я з дітьми на неї якесь право в майбутньому? Чи можуть мене з дітьми в неї приписати? І якщо ми будемо в неї жити всі разом, і раптом буде розлучення, чи матиму я і діти на неї право?
Дуже дякую за консультацію.
Відповідь юриста:
Відповідь юриста поки що відсутня.
Коментарів: 5
Марія Показати IP 10 Листопада 2021 20:52
Доброго вечора!Хочу таке запитати.Живу з чоловіком неофіційно.Він запив і син відправив його в психологічну наркотичну клініку в Івано Франківсь.Якщо я туди поїду чи мають право вони мене не впустити до нього?Чи можу я його забрати?
Андрій Показати IP 18 Січня 2022 10:47
Віта, доброго дня! 1. Дітей та Вас звичайно можна прописати, скажу більше, раджу вам так і зробити для підтвердження факту проживання. 2. Так, ви матимете право на цю квартиру, оскільки це майно отримане вашим чоловіком у шлюбі, а отже є спільною сумісною власністю. Крім того, неповнолітніх дітей жоден правоохоронний орган чи суд не буде виселяти. 3. У будь-якому разі, якщо справа дійде до розлучення, то вам буде необхідно через суд підтвердити, що це є спільною сумісною влсністю, оскільки набуте коли ви були у подружжі. Потім потрібно виділяти частку 1/2 частку (як спільну часткову власність) майна. Однак є сильна проблема, що робити далі. Оскільки якщо жоден з вас добровільно не захоче купити/продати свою 1/2, то вирішити проблему з розселенням на практиці буде вкрай важко.
Анжела Показати IP 10 Лютого 2022 10:34
Ми з чоловіком продали будинок В цей день продажу виселились і покупець заїхав в будинок в нотаріуса почали переоформляти будинок на нового хазяїна і тепер покупець телефонує нам з чоловіки та требує гроші назад бо він передумав живе десь вже 3 неділі.
Ольга Показати IP 4 Червня 2022 12:25
Прописати можна, але якщо буде оформлена дарча на чоловіка, то це не вважається спільним майном і в подальшому претендувати на нього ви не зможете.
Ольга Показати IP 4 Червня 2022 12:26
Прописати можна, але якщо буде оформлена дарча на чоловіка, то це не вважається спільним майном і в подальшому претендувати на нього ви не зможете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus