USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[17 Березня 2016 21:39] andrei: Добрий день! У мене до вас таке питання: я ветеран праці (42 роки із них 35 в шахті) мешкаю в місті Нововолинськ, та коли я хотів взяти квиток на автобус до міста Володимир-Волинський, касир мені відмовила, сказала, що пільги ветеранам праці зняті. Чи правомірні дії касира?
Відповідь юриста:
Пункт 12 статті 7 Закону "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", яким передбачалося, що ветеран праці має право на безплатний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів в межах області (Республіки Крим) за місцем проживання, було виключено з цього Закону на підставі Закону № 76-VIII від 28.12.2014 р.

Згідно пункту 11 розділу III Закону № 76-VIII від 28.12.2014 зазначено установити, що норми цього Закону в частині вилучення пільгового проїзду окремих категорій громадян набувають чинності з 1 червня 2015 року, крім норм щодо забезпечення пільговим проїздом інвалідів I та II групи, дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів із малозабезпечених сімей та осіб, які їх супроводжують і які супроводжують інваліда I групи, учасників бойових дій.

Отже, з 1 червня 2015 року ветерани праці не мають пільг на безоплатний проїзд всіма видами транспорту.
Коментарів: 1
Аліса Показати IP 19 Березня 2016 17:32
Доброго дня! Таке питання: в квітні закінчується субсидія, чи потрібно для її поновлення вносити доходи чоловіка з яким недавно одружилась якщо він не прописаний в квартирі, але ми спільно проживаємо? І якщо в нього була покупка більш як на 50 тис. грн. чи вказувати це? Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus