USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: В США створили ліки, які можуть долати досі невиліковний рак крові
Вчені Університету Техасу і Університету Флориди в США виявили безпечні та ефективні препарати проти невиліковних типів раку крові у дорослих і дітей.

Про це повідомляє ТСН.

Новий клас лікарських засобів, званий PROTAC, спрямований на білкове з’єднання BCL-XL, яке дозволяє раковим клітинам виживати. Попередні препарати того ж принципу дії викликали небезпечне зниження числа тромбоцитів з високим ризиком кровотечі. У PROTAC цей ризик значно знижений.

Препарати будуть використані у разі лікування таких захворювань, як гострий Т-клітинний лейкоз і Т-клітинна лімфома. Вони руйнують білок BCL-XL, а не просто пригнічують його, як інші ліки. За словами вчених, PROTAC може застосовуватися проти деяких типів дитячих онкологічних захворювань, які не піддаються лікуванню.

Т-клітини є важливим компонентом імунної системи. Вони виробляються вилочковою залозою (тимусом), що розташовується у верхній частині грудей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus