USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Наш плагіат - 3
У газеті "Волинь нова" у номері від 5 серпня опублікована новина "Убивство чи самогубство?" - про смерть Пилипа Євдокимова, помічника депутата Луцької міської ради Дмитра Москвича.



Новина вкрадена у "Волинських новин", де вона була опублікована у середу, 4 серпня, о 13:54.
Коментарів: 21
Колега Показати IP 5 Серпня 2010 10:47
Такий плагіат важко назвати плагіатом з тієї причини, що обмальінформації, що вона не зміниться від того, що про новину напише хтось інший. Було стільки років - стільки й буде і т.п. Ставтеся спокійніше. Хіба раз по Укр. радіо звучали слово в слово замітки інших журналістів? Або звертайтеся з офіційним листом у Спілку журналістів. Причому не Волинську організацію, яку можна назвати "волинська коза-ностра", яка живе паралельним життям до життя інших спілчан,а в Київ. Хоча і там "свої хлопці"...
editor до Колега Показати IP 5 Серпня 2010 11:13
Звертатися з офіційними листами? Нащо? Зрештою це швидше питання совісті і професійної самоповаги а не закону. А плагіат - він і в "Волині" плагіат, скільки б там слів не було.
yav Показати IP 5 Серпня 2010 11:23
Боротися з цим вже пізно. На Волині тільки зявилися інтернет-видання, їхні матеріали зразу стали безцінним джерелом натхнення газетярів... Якщо говорити про новинні замітки, хтось в волинських газетах взагалі читав про те, що за тиждень перед цим не написав інтернет? Виняток - "Відомості". Самобутня газета з авторською інформацією. Або, принаймні, з грамотним використанням інтернет-ресурсу. А боротися нема чого. У вас - своя аудиторія, у них - своя. І, до речі, значною частиною аудиторії інтернет-видань, є саме журналісти. Це ваші читачі. Ви ж для них продукт і робите!
Viktor 69 Показати IP 5 Серпня 2010 11:41
Плагіат - це умисне привласнення авторства на чужий твір, наукове відкриття і т.п. Це не є плагіат... Шановні, якщо ви на своєму сайті напишете про якусь актуальну подію,яка стала надбанням громадськості, а через деякий час про ту ж подію напише інше видання - це що теж плагіат?! Вбили людину - ави про плагіат торочите... От якби ви провели журналістське розслідування про причини смерті Євдокимова, назвали імена ймовірних замовників вбивства, а Волинь-Нова би передрукувала вашу статтю без посилання - от тоді це плагіат... Будь-яка інформаційна новина не може вважатися плагіатом. тим паче, що сам Москвич про свої роздуми щодо смерті колеги озвучив для ЗМІ, а не ексклюзивно для Волинських новин - так шо у цьому випадку ви обісрались...
editor до Viktor 69 Показати IP 5 Серпня 2010 12:19
Писати про одну і ту ж подію і використовувати чужі тексти (а значить - працю) без дозволу - різні речі. Чи це розслідування, чи ода чи чи фейлетон - нема різниці. Москвич викладену у новині інформацію озвучив саме і виключно для журналіста "ВН", а не для усіх ЗМІ. А про факт обсирання не можу судити - востаннє це робив у несвідомому віці, в пелюшках. То вам певно видніше...
FANTOMAS Показати IP 5 Серпня 2010 11:55
Совпадение нескольких слов трудно назвать плагиатом. Тем более , такое печальное событие нельзя рассматривать с позиции первенства подачи информации. Имейте совесть.
editor до FANTOMAS Показати IP 5 Серпня 2010 12:21
Викладена тема не має жодного стосунку до змісту новини. "Печальність" події не робить повідомлення про неї надбанням усієї журналістської братії. Про "несколько слов" - без коментарів.
Журналіст Показати IP 5 Серпня 2010 12:26
А мені особисто дивно, що Волинь не удосужилася навіть переробити текст.
mass Показати IP 5 Серпня 2010 12:35
якщо не переробляєте текст то хоч не позортесь! залиште посилання на сайт де ви ту інформацію взяли. виховувати потрібно таких крадіїв!
Колега Показати IP 5 Серпня 2010 12:57
А як сприймати, якщо ти першим у своєму видання написав матеріал, справді цікаву історію, а потім писаки з різних видань тягнуться до героя розповіді і пишуть свої матеріали? Це ж я знайшов тему, а ваші матеріали - вторинні. Погоджуюся з думкою, що плагіат - коли скатають матеріал, а не замітку, бо подія є подія і про неї іншими словами написати непросто. Щодо Відомостей - то у них тільки замітки з Інтернету, авторськими і не пахне. Авторських заміток у волинській пресі останнім часом практично нуль, й Інтернет тут ні при чому, а суть у тім, що читачу це й не треба.
Ірина Показати IP 5 Серпня 2010 13:14
"плагіат - коли скатають матеріал, а не замітку, бо подія є подія і про неї іншими словами написати непросто" ))))))))))))))))))))))))))))))) Дякую, посміялася
quallcom Показати IP 5 Серпня 2010 14:36
"Волинь нова" так старалась переробити новину, що аж кому забрала в речені "Проте Дмитро Москвич ..."
Hatahama77 Показати IP 5 Серпня 2010 15:56
Прочитав два повідомлення і розумію твоє обурення. Хоча в сьогоднішній пресі знайшов шість повністю передертих своїх новин сім - частково)))))))
editor до Hatahama77 Показати IP 5 Серпня 2010 15:59
Так велкам у "Свої новини" ). Але це не обурення. І не боротьба за правду. просто - ділюся інформацією.
Hatahama77 Показати IP 5 Серпня 2010 16:04
Дивись, а не простіше з людьми телефоном поговорити, шоб брудну білизну не виносити на людське око? Видиш, у нас тожа були непорозуміння зі ЗМІ-3, але виправили всьо по-людськи ;) От тілько прес-служба гузя не захотіла робити цивілізовано, прийшлося робити новину))))))
editor до Hatahama77 Показати IP 5 Серпня 2010 16:32
Ну якщо ЗМІ-3 цим займається (принаймні стосовно нас) - значить телефонний метод недієвий. А щодо білизни - так це речі вважай внутріпрофесійні. Нежурналістам пофіг, а нам - корисно. Ну або хоч цікаво.
Колезі Показати IP 5 Серпня 2010 18:15
Шановна. Мова йде не про використання в "Волині-новій" факту - мова про безсовісне передирання новини, притім "слово в слово". А головне - надруковану інформацію газета видала за власну, бо немає жодного посилання. А Ви торочите про якісь норми, навчаєте нас якоїсь примарної теорії, розглагольствуєте... Газетярі, та вкажіть посилання - і без скандалів отримуйте свій гонорар за цю новину, до якої ви не доклалися й пальцем!!!
Писака Показати IP 5 Серпня 2010 20:18
Люди, а хто знає, які гонорари в Волині?
Реаліст Показати IP 5 Серпня 2010 22:13
Ну, що ви дивуєтеся, що сама ВОЛИНЬ займається крадіжками. Зробіть поблажку, зважаючи на середній вік працівників того видання. Будинок пристарілих...
Viktor 69 Показати IP 6 Серпня 2010 13:29
До editorА.... Про пелюшки прикольно... Головне що дуже дотепно.... А як звати журналіста ВН, для якого Москвич озвучив інформацію. Невже пан Москвич першим дізнався про трагедію. Я думаю, що тіло виявили правоохоронці...Виходить першоджерело це обласне МВС, яке до речі може уже звинуватити вас у плагіаті...
Для пана Viktora Показати IP 25 Січня 2013 17:06
Новина не може бути плагіатом, а от текст - як не крути. Він же передертий. Хіба так важко перебудувати речення, зателефонувати в офіційні установи і дізнатися щось більше. Посилання на першоджерело. якщо все списано - це етична норма, без якої не можна. Але інтернетники: не тіштеся. Ваш рівень новин і подача не є шедевріальними. Просто ви маєте перевагу видати це першими, а інші інтернетники у вас першими передерти. Проте (до речі, у статті після "проте" кома справді зайва) зауваження про автора справедливе. Чого боятися називати своє прізвище. Треба рости!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus