USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Не бери на лапу, і не давай комусь це зробити
В Україні нині існує ціла корупційна система. Кожен звик вирішувати часом свої справи з допомогою грошей в лікарні, в прокуратурі, міліції, будь-де.
Втім звикли ми й засуджувати інших у таких гріхах, і не бачити себе.
Почни з себе. Не бери і не давай на лапу.
Коментарів: 6
Інокентій BEST Показати IP 14 Жовтня 2010 15:06
А я б 500 євро взяв... Ото зажив би!...
журналіст Показати IP 14 Жовтня 2010 15:45
Цілком підтримую. Нехай кожен починає з себе.
VSC Показати IP 14 Жовтня 2010 15:51
Не путайте взятку и благодарность. Это две большие разницы.
L Показати IP 15 Жовтня 2010 12:50
Наприклад вивчити "матчасть" і не дати ГАЙцю хабара, написавши в протоколі "Не згоден" і щось по суті, і сказавши йому: "До зустрічі в суді." (До речі, левову частку оскаржень на протоколи/постанови ДАЙців суд задовільняє на користь воділ). Звичайно, це вимагає й від нас дотримання ПДР, але тут потрібно обирати - давати чи порушувати. І навчитись відстоювати свої права. Або ще знайома ситуація: в тролейбусі/маршрутці/електричці не взяти талон/квиток в кондуктора, мовляв я вже виходитиму, а їй, бідолашній, копійчина буде, бо ж з/п не платять. Так ось, та копійчина проходить повз касу, про це знає керівництво, яке вимагає свою "долю", і керівництво керівництва знає і т.д. Ось так і виникає ситуація ( http://www.expres.ua...010/06/10/37753 ), коли гроші "наверх" возяться вже машинами! Чи заплатити сантехніку повз касу ЖЕКу? Це не початок корупції? Тому призначення на посади, починаючи від кєровніка ЖЕКу і закінчуючи Генпрокурором стає платним! бо на кожній з них працює система "відкатів" і отримання своєї "долі". Кожна посада, особливо в "органах", має свою ціну/таксу. Я розумію, що при нашій бідності часто вигідніше платити "мімо каси", але тоді й зникає у нас моральне право засуджувати тих хто бере. Бо ми ж даємо! Це не панацея від корупції, але один з багатьох чинників, які необхідно реалізовувати, поряд зі вдосконаленням законодавчої бази, підвищенням рівня життя (читай зряплат чиновників і інших "слуг" народу, щоб боялись втратити ту з/п) і, як не смішно це звучить, виховання законослухняності з дитинства!Щоб не давали і не брали! (чому багато з тих наших співгромадян, хто пожив за кордоном і звик до того, що закони працюють, платить хабарів набагато менше?). ІМХО.
Dyssja Показати IP 16 Жовтня 2010 01:57
без хабаря немає навчання у Виші, не підмажеш не поїдеш. як в нас колись казали перед екзаменом - "займайте місця згідно куплених білектів")).
Mirna Показати IP 16 Жовтня 2010 03:50
хороше відео)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus