USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Світ вражає: Про маршрутки по 1,5 гривні
Сідаю вчора в маршрутку на Вересневому. 24 номер. Усі місця зайняті, декілька людей стоїть. Всі зайшли, водій рушає, люди розплачуюються. Тут раптом маршрутка зупиняється. Водій нервово кричить, що типу "виходьте або платіть". Виявляється, що мужчина років 50, ошатно вдягнутий такий каже, що проїзд коштує 1,5 гривні і переплачувати він не повинен. Водій його питає, де це таке написано. Той дістає поставу суду. Ту, що показував усім Козюра.
Водій каже, що їй Шиба сказав їздити по 2 гривні, а той Козюра не пройде ніколи. Маршрутка стоїть. Мужик платити відмовляється. До нього підходить який молодик з пляшкою пива і кричить, щоб той платив, що він на автобус запізнюється.
Той відмовляється платити - маршрутчик їхати. Підходить до водії дівчинка років 13, дає шоферу 50 копійок за обуреного пасажира. Маршрутка їде.

то поясність мені, будь ласка. Якщо маршрутки повинні їдити по 1,5 гривні, то чого ніяк не реагує Шиба??? А лише з перевізниками говорить. Ну дайте ви на офіційний сайт якусь інформацію! АБо спростуйте, або заперечте, але не вводьте в оману.
Коментарів: 14
не законно Показати IP 26 Жовтня 2010 14:54
рішення суду не оскаржене Шибою (поки) значить він повинен довести його до перевізників і виконувати доки не доведе що то неправомірно.Це з юридичної точки зору.А практично коли ж вони той закон шанували.Так що дамо відповідь владі в неділю.А ті що проголосують за Шибу - ті барани проголосують за проїзд по 2 гривні.
Віктор Показати IP 26 Жовтня 2010 15:11
А який резон Шибі відміняти оті 2 грн? Він з того мав (має) нефікову долю, мерство далі йому не світить, так що показувати який він хороший резону нема теж..
Українець Показати IP 26 Жовтня 2010 15:35
Особисто бачив схожу клоунаду,пасажир про постанову суду нервово доказує водію,а той відповідає "а я то тут при чьом".Козюра відсудив,а Шиба мовчить як вош в кожусі.Влада могла б реагувати на такі речі,а не грати в мовчанку.Людей збаламутять а відповідати нікому.Так Козюра і мер такий буде,якщо буде,людям наговорить а ви розбирайтесь самі.
Niсk Показати IP 26 Жовтня 2010 15:42
А я так і запитав у Козюри про це. То почув наступне: Niсk: Доброго здоров"я! Чому ми ще досі їздимо у маршрутках за 2 грн.? 14 жовтня цього року оголошено в судовому засіданні Львівським адміністративним апеляційним судом про постанову рішень виконкому, якими встановлювалась плата за проїзд в громадському транспорті: для маршрутки – 2 гривні, для тролейбуса – 1 гривня. Постанова набрала законної сили в день її оголошення, тобто 14 жовтня. Конституція України визначає, що рішення суду, які вступили в законну силу, зобов’язані виконуватись усіма суб’єктами на всій території України. У виконанні цієї постанови не зацікавлені ні виконком, ні перевізники. Це власне відповідь на питання як влада відстоює інтереси мешканців та захищає їхні права. Станом на сьогодні мною подано дані постанови із зверненнями про необхідність їх виконання та реагування до луцького міського голови, прокуратури міста Луцька, територіально відділення Антимонопольного комітету України у Волинській області, територіальному відділенні інспекції по цінах, територіальному відділенню комітету захисту прав споживачів та до органів державної виконавчої служби. Сподіваюсь, що міський голова та всі вказані органи докладуть усіх зусиль до того, щоб справедливість була відновлена, інтереси лучан захищені і власне проїзд становив 1,50 гривень у маршрутках, 75 копійок в тролейбусах. Що вимагалось від мене, то власне ми такий суд виграли. Свідченням цього є постанова. Тепер наш обов’язок - і мій і громади – вказати ще раз владі на ці помилки, і змусити виконати рішення суду. *********** Одним словом - з пустого в порожнє.
Лада Показати IP 26 Жовтня 2010 15:55
да,дурна ситуація виходить...шо тим людям робити. і так всі агресивні,то вже геть всі перегризуться, от би той Козюра сам поїздив в маршрутці а не на машині своїй! розумний! шо ті люди з роздрукованими рішеннями будуть їздити??? тикати водію, а ті свого не уступлять за копійку вдавляться!! що то робиться? люди геть озвіріють...
Юрист Показати IP 26 Жовтня 2010 16:01
На водіїв і власників маршрутних таксі, які возять людей по 2 грн. необхідно писати в прокуратуру заяву про порушення кримінальної справи за ст. 382 Кримінального кодексу України. Зламати систему важко і тут я Козюру розумію. Особисто я відстоюю свої право платити за проїзд 1,50 грн. і всім лучанам раджу діяти так само.
Антиянек Показати IP 26 Жовтня 2010 16:18
Так є відомості, що Козюра сфальсифікував рішення суду. Міська рада буде реагувати тоді, коли отримає копію рішення львівського суду.
олена Показати IP 26 Жовтня 2010 16:56
Потрібно всім платити 1,5 грн., тоді буде виконано рішення суду.
VSC Показати IP 26 Жовтня 2010 17:24
Я не понял, а какие претензии к Козюре? Он постановление суда добился? - Добился. Власть должна выполнять? - Должна. Кто не желает платить две гривны требуйте от власти исполнения решения суда. А на Козюру чего бочку катить. Можно критиковать его за что угодно, но не за маршрутки.
нелучанин Показати IP 26 Жовтня 2010 17:31
я той мужик, який з водієм на цукровому сварився. шановні громадяни!!!!! якщо ви думаєте, що прийде добрий цар і зробить вам демократію- ви глибоко помиляєтесь і свідченням того є глибокий занепад суспільства починаючи з 1990 року. Хоча Ленін і був тираном, але згідний з його словами:" Неважко захопити владу - важко її утримати" Не забувайте, що демократія - це ВЛАДА НАРОДУ. І якщо ви кожен день не будете боротись за свої права - у вас цих прав не буде. НЕ МОВЧІТЬ!!!!!! не будьте, вибачте, беззахисним стадом овець подивіться на Францію. Чи ви думаєте, що французську революцію зробили домогосподарки на кухні? свої права треба відстоювати і завоьовувати. часто із зброєю в руках. Якби ті, хто загинув за волю України мовчки спостерігали, як їх гноблять - ваші батьки і ви самі були монголами, кацапами, турками, поляками, німцями, але не українцями. згадайте слова Шевченка: "Борітеся - поборете!!!
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2010 17:39
А чому це водії повинні уступати ті копійки,про які говорить Лада.По перше- у водіїв в паспорті маршруту є спеціальні вкладиші з печаткою міської ради,де чітко зазначено вартість проїзду,якщо я не помиляюсь,з 4 листопада вартість проїзду становить 2 гривні,по друге - водій повинен видати пасажиру квиток по 1,50,яких уже немає.По третє - в кожного водія є певні планові завдання,які він повинен виконувати.То чому ж водії при прид"явленні якогось куска газети повинні "тріпати нерви" на маршруті???Я був свідком конфліктної ситуації між водієм і пасажиром,де останній в лавливій формі довів водія до істеричного стану,тільки через те,що проїзд становить 2 гривні ,замість 1,50.А,не дай Бог ,цей водій після цього створить аварійну ситуацію,і що тоді,Козюра відповість?
Дзідзьо Показати IP 26 Жовтня 2010 20:57
Хочу автобус по 5 копійок, а тролейбус по 4. Не з того треба починати. Потрібно відібрати всі пільги. Доплатити непрацюючим пенсіонерам гривень по 30-40 в місяць на проїзд і все буде добре. Всі проблеми в управлінні електротранспорту відразу відпадуть. Взагалі якось цікаво виходить. Маршрутне таксі, то і є таксі(повинно зупинятисятам, де скаже пасажир). Колись було їх кілька. А місту потрібні автобуси, а не "коробочки для оселедців". На дорогах легше стане і спокійніше. Подивіться на Росію. Там є простий транспорт і так званий "Комерційний" і ціни там різні. В останньому платять усі без винятку.
Dyssja до Дзідзьо Показати IP 27 Жовтня 2010 20:56
а тобі вистачить 30-40грн на проїзд на місяць? а коли вони закінчаться то хворим людям що пішки ходити, тим більше якщо людина за своє життя заслуговує на більше а їй дають лише пенсію да і ту мізерну?!
Водії не винні! Показати IP 27 Жовтня 2010 09:36
Люди, не тріпайте нерви водіям, бо вартість проїзду не від них залежить, а від міськвиконкому. Згідно цього рішення суду має відбутися повторне затвердження нових тарифів, але виконком має право на оскарження рішення. Тож поки тривають судові тяганини їздимо по 2 грн. А особливо прискіпливим рекомендую з рішеннями суду не до водіїв іти а в міську раду і там добивайтесяправди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus