USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Світ вражає: Що мене здивувало в Ізраїлі?
24 Листопада 2010 17:33
0
Перше. Що шабат починається під вечір п’ятниці й закінчується під вечір суботи. В шабат тут дійсно все вимирає, народ бухає по хатах (іноді в ресторанах, але без обслуговування), ліфти дійсно їздять самі, без натиснення на пімпочки.

Друге. Що головні шосе країни потерпають від корків не гірше, ніж Київ чи Москва. В країні на кожну сім’ю припадає по три авта.

Третє. Що тут можна фотографувати навіть торкаючись вершини Голгофи чи припадаючи до Господнього гробу.

Четверте. Що на Мертвому морі можна не лише лежати, але й по ньому ходити. Точніше в ньому.

П’яте. Що тут не просто загальна військова повинність. Дівчата і пацани тягають з собою зброю навіть у кіно чи на дискотеку.
Коментарів: 2
FANTOMAS Показати IP 24 Листопада 2010 21:11
Только пять пунктов ? У Игоря Губермана есть много хороших стишков в тему. Сомненья мне душу изранили И печень до почек проели; Как славно жилось бы в Израиле, Когда б не жара и евреи. Везде одинаков Господень посев, И врут нам о разности наций; Все люди - евреи, и просто не все Нашли пока смелость признаться. Чтоб созрели дух и голова, Я бы принял в качестве закона: Каждому еврею - года два Глину помесить у фараона. Пусть время, как поезд с обрыва, Летит к неминуемым бедам, Но вечером счастлива Рива, Что Сема доволен обедом. Никто, на зависть прочим нациям, Берущим силой и железом, Не склонен к тонким операциям Как тот, кто тщательно обрезан.
Мене здивувало дещо інше Показати IP 26 Листопада 2010 10:05
- те, що в 21 столітті, за порушені правила датишних, на їх території, вони можуть запросто закидати людину камінням і їм за це нічого не буде! (до правил: в шабат не їздити машиною, не оголювати тіло, тобто в спеку ніяких майок і топів, ну і ще казна-які вигадки); - приємно вразило ставлення до дітей (їм тут нічого не заборонено і за невинний ляпас дитина сама може поскаржитись в міліцію), особливо чоловіків. Дітьми тут переймаються не мами, а тата. Це тато носить дитину на руках, міняє їй підгузники і т.д., мама при цьому може спокійно пити каву. - і взагалі, в Ізраїлі ВСЕ!! навпаки, навіть книжки починаються ззаду :) Дивна країна :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus