USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: 7 загадкових місць на планеті, куди ніколи не потраплять туристи. Фото
Здавалося б, сьогодні можна поїхати куди завгодно, були б гроші та бажання. Однак є на планеті місця, куди туристів не пускають взагалі, а подивись на на ці місця можна лише на фото, передає 24 канал.

Острів Суртсей, Ісландія

Причина заборони: наукові експерименти.

У 1963 році в водах Ісландії сталося кілька вивержень вулкана, в результаті яких утворився новий острів площею 2,7 квадратних кілометрів. Він відразу ж викликав великий інтерес в науковому середовищі, тому що являє собою наочну модель нового світу і зародження життя. Вчені спостерігають, як нову землю заселяють тварини і рослини. Щоб їм ніхто не заважав, доступ на острів для туристів закритий.
Вулканічний острів Суртсей

Північний Сентінельскій острів, Індія

Причина заборони: недружні місцеві жителі

На острові, розташованому в Бенгальській затоці, проживає плем'я сентінельців, які люто опираються контактам із зовнішнім світом. Всіх, хто наближається до острова занадто близько, вони намагаються вбити. Наприклад, коли в 2004 році острів накрило цунамі і індійський уряд надіслав вертоліт, щоб надати допомогу, аборигени закидали рятувальників стрілами. За припущеннями вчених, це плем'я провело в ізоляції близько 60 тисяч років.

Місцеві жителі північного Сентінельского острова

Печера Ласко, Франція

Причина заборони: вуглекислий газ, що видихається людьми, руйнує наскальні малюнки

Наскальним малюнкам цієї печери більше 17 тисяч років. Раніше тут проводилися екскурсії, але вуглекислий газ призвів до порушення мікроклімату, і унікальний живопис почав зникати. Тепер сюди пускають лише небагатьох вчених.
Живопис в печері Ласко

Острів Кеймада-Гранді, Бразилія

Причина заборони: отруйні змії

Острів, який розташований в 35 кілометрах від берегів Бразилії, на вигляд здається райським місцем, але відвідування його суворо заборонено. Справа в тому, що це місце кишить отруйними зміями: на 0,43 квадратного кілометра припадає майже 4 000 справжніх вбивць. Після укусу деяких змій на острові наступає миттєва смерть.
Острів змій Каймада-Гранді

Храм Ісе, Японія

Причина заборони: вхід тільки для обраних.

Храмовий комплекс Ісе дзінгу – головна святиня японського народу. Основний храм обгороджений високим дерев'яним парканом. Зайти всередину можуть тільки священики найвищих чинів і члени імператорської родини. До 1945 року потрапити сюди було ще складніше: храм був відділений від зовнішнього світу річкою Миягава. Вона вважалася природною межею між грішною і священною землею.
Храм Ісе в Японії

Всесвітнє сховище насіння, Норвегія

Причина заборони: закрите сховище насіння.

Тут зібрані насіння практично всіх видів рослин на землі. Якщо в світі закінчаться всі природні ресурси і настане голод, сховище повинне врятувати людство. Передбачається, що з цього насіння можна буде виростити нові рослини, які дадуть людям їжу.

Всесвітнє сховище насіння в Норвегії

Зона 51, Грум Лейк, США

Причина заборони: закрита військова база.

Ця військова база, розташована в пустелі штату Невада, починаючи з 1950 року служить таємничим цілям американського уряду. За однією з версій в Зоні 51 проводяться випробування ядерної зброї. За іншою версією тут знаходяться НЛО, який приземлився багато років тому на Землю. Згідно з офіційними даними на базі розробляють експериментальні літальні апарати і військову техніку.

Зона 51 в США
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus