USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86
Світ вражає: Вільний час поза школою: щоб цікаво і корисно
88% київських підлітків проводять більшість свого вільного часу за блакитними моніторами, більше половини школярів не цікавиться гуртками й спортивними секціями. За статистикою, 59% позашкільних навчальних закладів займається саме художньо-прикладним напрямом, 16% - науково-технічним, 11% - еколого-натуралістичним, 7% - туристично-краєзнавчим і 7 % - іншими напрямками.
Каталізаторами розвитку гуртків є фестивалі, виставки, конференції Малої академії наук, туристичні збори та змагання. Деякі з них проходять під патронатом Міністерства освіти й науки, більшість же лежить на плечах місцевих адміністрацій.
Батьків турбує захоплення комп'ютерними іграми, занурення у соціальні мережі інтернету, погана компанія, в яку може потрапити їхнє чадо та бесплідно згаяний час, що міг би бути проведений з користю. Виникає питання: як мотивувати дитину займатися танцями чи ходити на курси іспанської замість сидіння за блакитним монітором? Або ж надати їй ті можливості, яких не мали в її віці батьки?
Чого очікують батьки від гуртків? Діти будуть зайняті чимось корисним, постійно перебуватимуть під наглядом дорослих та потенційно потраплять в хорошу компанію. За радянських часів 90% дітей були зайняті в гуртках і секціях, тож природно, що батьки очікують того ж для своїх дітей. Проте часто мами з татами починають вимагати результатів. Якщо дитина півроку співає в хорі, то чому ми ще досі не були на жодному її концерті? Або ж якщо вона займається в секції плавання, то чому досі сутулиться в плечах?
Коли батьки "відправляють" дитину в той чи інший розвиваючий центр, частіше за все вони впевнені, що дитина не може зробити свідомий вибір, а отже їх обов'язок як батьків зробити цей вибір за них. ПРОТЕ ЦЯ ДУМКА ХИБНА!
Часто можна почути історії від дітей, яких примушують закінчити музичну школу. Отримавши омріяний батьками диплом, така дитина бере інструмент в руки в кращому випадку через кілька років, коли нарешті з'являється усвідомлене бажання займатися музикою. Чи коли дитину з п'ятирічного віку водять на курси англійської, а через десять років виявляється, що вона має схильність до точних наук...

А які гуртки були у вас? Ви задоволені результатом? Чи повпливали ці гуртки на вашу теперішню діяльність?
Цікаво, чи можна в Луцьку записатися у гурток у певному віці?
Коментарів: 10
Ястребок Показати IP 20 Грудня 2010 14:37
Это не "своя новина", а запись в блог. Но я не говорю, что это есть плохо. Текст отличный, Небайдужiй респект. Мои соображения по поводу прочитанного: 1. Перед монитором тоже можно провести время по-разному. И очень часто с гораздо большей пользой, чем в кружке испанского языка. Если ребенка тянет к компу, родителям стОит направить это влечение в правильное русло, а не оттащивать дитё от компа. 2. 90% при советах были заняты в кружках? Дерьмо были эти кружки в большинстве случаев. От классных руководителей требовали показатель, чтобы ученики ходили в кружки или секции, - вот дети и записывались. Хотя, с другой стороны, если щас вообще нет возможности записаться, куда хочешь, то это еще хуже. 3. А вот с тем, что родители не должны делать выбор вместо ребенка, я согласен на 100%. (Я сам пострадал из-за того, что врачи советовали родителям записать меня в бассейн, а мама-идиотка воспротивилась...) 4. Какие кружки у меня были? Дольше всего ходил на шахматы. Считаю, это полезно для мозга и в какой-то мере повлияло на теперешнюю деятельность, хоть и очень косвенно.
небайдужа до Ястребок Показати IP 20 Грудня 2010 18:07
дякую, що помітили. подивлюся в записник, де той сайт, звідки стягнула текст. просто мене болить ця тема.
Таня, кандидат в майстри спорту по шахматах. Показати IP 20 Грудня 2010 16:48
Цікаво, що москаль Ястребок "ходил на шахматы". Шахмати, як відомо розвивають логіку думки, дисциплінують розум. В його коментарях, які я зрідка змушена читати, не видно ні логіки, ні дисципліни. Створюється враження про трьохкласну освіту церковно-приходської школи. А що означає слово "щас", "комп", "оттащивать"? А що, мати справді ідіотка? Чи не передався генетично тобі цей ідіотизм?
танюші до Таня, кандидат в майстри спорту по шахматах. Показати IP 20 Грудня 2010 18:08
а ви саме куди ходили: в школу у якій навчалися чи спортшколу?
прохожий до Таня, кандидат в майстри спорту по шахматах. Показати IP 20 Грудня 2010 20:46
Да...Москаль ЯСТРЕБОК конечно , тот еще писатель. Как мог , так и написал. Мать -то ...ну - все читали...Но Вы , Таня ! Вы -то - кандидат в майстри спорту по ШАХМАТАХ !!!!!!Де ж та "дісциплина розуму" та "логіка думки" ? Біда з вами - граматєямі. Щодо різноманітних совєцькіх гуртків , то було різне. ООсобисто я відвідував авіамодельний , судомодельний та фото. Мені пощастило із викладачами . Було цікаво . Мені здається , що їм (викладачам) теж.Возможно , для кого-то из них такая работа с подростками была своеобразным бегством из семьи . Знал интересного руководителя кружка (слегка выпивавшего) , у которого не складывалось с сыном , но чужие дети ходили за ним стадом. Он учил фотоделу. Собирались за городом чуть не ночью - ловить первые лучи , разбирали каждый снимок , смотрели репродукции художников , изучали химию , которая "не шла" в школе... Как и школьные учителя , руководители кружков были разные. Мне все больше хорошие встречались . Тут уж - кому повезет... Не все мои друзья и товарищи ходили в кружки , но , наверное , большинство , хоть и недолго , но чему - нибудб учились , бросали , снова записывались , бросали...Многие занимались музыкой и никто не стал иузыкантом . Никто из моих друзей не стал профессиональным спортсменом , хотя чуть ли не треть ходили на гимнастику (было модно). Некоторые спились или тихо опустились на дно - и гимнасты , и фотографы , и делатели самолетов - пароходов ...Как -то встретил одноклассника , восхитительно игравшего на аккордеоне - он предложил на радостях распить пару фанфуриков одеколона - за мои деньги. Денег я дал , но ушел , не выпив... Вот вам и музыка...Вот вам и кружки... Но иу кружковцев , все же был лишний шанс .Шанец ...как говорят. Кружки , конечно , не панацея , как и компьютер - не соскальзывание в идиотизм. Но шанец...Дайте шанс - как пел Джон Леннон.
кандитат Показати IP 21 Грудня 2010 16:34
Я відвідувала музичну школу (гра на баяні), гурток був при школі, та і недовчилась я аж пів року.Мені ф-но більше подобалось,але у батьків вистачило лише на баян...Щоправда,вже після 20 навчилась сама гри на ф-но і синтезаторі, брала кілька приватних уроків,щоб трохи наставити гру.Так що мені пригодилось.Граю для себе, для душі. Відвідувала гурток плавання усі 11років школи. Клочковою не стала, але плавати вмію. Та і корисно. Мені здається,що все залежить,як до цього відноситись. Своїх дітей теж організовую, але без фанатизму. Робота ні скільки не повязана ні з музикою,ні з басейном, так як і з більшою половиною предметів,що вчать у школі, теж не мають прикладного значенні до роботи. Але життя ж не обмежується роботою. Людина повинна бути всебічно розвиненою.Кілька іноземних мов, гра на музінструменті, спортивна статура мене не обтяжують.
хочу вивчити японську чи китайську мови Показати IP 21 Грудня 2010 20:04
хочу вивчити японську чи китайську мови, але, кажуть, в луцьку нема вчителя...що підскажете?
Перехожий до хочу вивчити японську чи китайську мови Показати IP 21 Грудня 2010 22:55
Лобродію , вчіть українську, починайте речення з великої літери , назву міста - теж.
Перехожому Показати IP 22 Грудня 2010 13:12
"Лобродію"? Я то трохи сліпуватий, а Ви?
Лилия Показати IP 23 Грудня 2010 14:55
Народ, где можно дешево покроить? Мне 28 лет, хочу что-то на новый год. Денег на покупку нет. Вот решила пошить что-то простенькое. Но не умею кроить. Пошла в магазин ткани, когда-то там кроили(и им было хорошо, и клиентам), но нет такого сейчас. А в ателье такого делать тоже не хотят. Куда пойти? Помогите советом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus