USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Світ вражає: БАЦЬКОВА ДЕМОКРАТІЯ
Цю інформацію знайшла на сайті «Тиждень».
«Вибори в Білорусії: 20 журналістів арештовані, один зник безвісти
У Білорусії щонайменше 20 журналістів заарештовано, приблизно стільки ж побито, один зник безвісти. Про це повідомили у Білоруській асоціації журналістів (БАЖ).
«Правоохоронці жорстоко побили наших колег, пошкодили і відняли професійну апаратуру, не звертаючи уваги на журналістські посвідчення. Постраждали журналісти не тільки білоруських ЗМІ, але акредитовані репортери зарубіжних видань», - сказано у повідомленні БАЖ.
Зокрема, 20 грудня о 4.40 двері офісу сайту charter97.org зламали спецназівці. Журналісти встигли повідомити про напад, після чого зв’язок було перервано.
Як передає «Салідарнасць», був побитий кореспондент«The New York Times» Джон Хіл. При спробі показати спецназівцям посвідчення, він отримав удар в око.
Під час акцій на вулицях Мінська всім представникам ЗМІ грубо наказали вимкнути апаратуру, їх затримували разом із іншими демонстрантами, грубо кидаючи лицем в сніг. Відібрані фотоапарати клали на спину журналістам, які лежали в снігу, повідомляє БАЖ.
Між тим у Мінську суди почали виносити вироки затриманим під час мітингів. Перше рішення виніс суд Ленінського району – один із затриманих засуджений до 10 діб адміністративного арешту і ще один до штрафу в розмірі 1 мільйона білоруських рублів, що дорівнює приблизно 300 доларам.
«Затриманих одного за одним засуджують до 15 діб арешту. Двох журналістів - Сергія Возняка та Аляксандра Федуту - міліція арештувала о п'ятій ранку в їхніх власних будинках», - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, білоруські та іноземні журналісти постраждали ввечері 19 грудня 2010 року під час розгону протестів в центрі Мінська. Опозиціонери вийшли на вулиці Мінська протестуючи проти результатів президентських виборів, на яких переможцем оголошено чинного президента Олександра Лукашенка».
При цьому главу Білоруської держави Олександра Лукашенка з переконливою перемогою на виборах привітали його колеги з Казахстану, Росії, Венесуели і Грузії.
Фотки з "Левого берега"
Коментарів: 7
анонімус Показати IP 21 Грудня 2010 19:46
заарештували під час мітингів? правильно, чого вони хотіли? погладять по голівці і відпустять?
filadelfos Показати IP 21 Грудня 2010 20:48
и дальше что? может выскажешь свое мнение?))
filadelfos Показати IP 21 Грудня 2010 20:49
или ты в названии своего сообешния определила его?)))
filadelfos Показати IP 21 Грудня 2010 20:49
* сообщения))
:( Показати IP 22 Грудня 2010 16:02
Це жахливо. Що найстрашніше - половина жителів Білорусії вважає це нормальним і правильним, вони люблять свого президента і вибиратимуть його ще і ще.
Ko3bMa Показати IP 22 Грудня 2010 19:42
25% - молодь, які мають доступ до ЗМІ та в курсі, що робиться в країні 25% - пенсіонери та люди низького достатку, які раді з того що їм платить держава 50% - вкурсі, що в країні щось не те, але пропаганда заважає нормально подумати. не буде пропаганди - перейдуть на бік опозиції.
filadelfos до Ko3bMa Показати IP 22 Грудня 2010 20:49
та ну..В РБ нету лидера. и екс-кандидаты опозиции после всего произошедшего грызутся между собой. Поэтому пока рано еще. И есть доступ в Инет. Есть возможность читать все, смотреть - нет, но читать - да, при желании. Белоруссы очень терпеливый народ. Очень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus