USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Карта мажоритарних симпатій Волині


Цікаві у зв"язку з цим коментарі ЖЖ-юзера "guzj":

1. В області лише один мандат здобув представник Свободи. У місті Луцьку, та й тільки тому, що Батьківщина цим округом поступилась представнику НРУ який не зміг донести до виборців, що його підтримала партія Тимошенко котра у місті отримала удвічі більший результат ніж Свобода. Тому, якщо і говорити про певну перемогу Свободи на Волині то з великою натяжкою. Один мандат з сорока це надто слабкий результат як на партію, що задекларувала великий успіх на місцевих виборів, зокрема на Західній Україні.

2. Достатньо велика кількість округів, що виграли представники Народної партії, хоча сама партія бар'єр у 3% не подолала. Треба зауважити, що для НП Волинь базовий регіон. Родом з Волині Катерина Ващук, екс-лідер Аграрної партії та один із основних спонсорів партії Ігор Єремєєв, власник WOG та керівник групи компаній "Континіум". Та й в кінці-кінців Волинь єдиний регіон де головою облради став представник партії Литвина.

3. Чотири округи виграли представники Єдиного Центру, хоча сама партія прохідний бар'єр не подолала. Команда у них тут непогана, але трохи намудрували з мерськими виборами і тому пролетіли повз три відостки.

4. Батьківшщина могла б виступити значно краще, аби не сконцентрувала фінансові ресурси у Луцьку, а більш-менш рівноцінно надавала їх для представників районних організацій. Зазначу, що партійний результат Батьківщини накращий в Україні. Зокрема у Луцьку кандидати партії виграли 16 з 25 виборчих округів.

5. Один мандат здобув комуніст, лідер обкому КПУ. Але цей округ цінний для них тим, що вихідцем з тих країв є віце-спікер ВР Адам Мартинюк, який по серйозному допомагає у вирішенні соціально-екномічних проблем району і тому рейтинг КПУ там досить високий.
Коментарів: 5
не депутат Показати IP 19 Січня 2011 10:35
По Любомльському районі один депутат по списках ПР.інший- Народна партія
goodok Показати IP 19 Січня 2011 10:35
Народна партія вже давно підготувалась і затягнула в свої ряди голів колгоспів, сільських начальників і т.д., а люди в селах голосують за тих, хто роботу дає. В мажоритарних округах назва партії до дупи, там люди голосують за прізвища. От і регіони прізвищ накупляли. Люди голосують і не знають, що політ-психологи все вже давно вирішили за них, а може й знають, та все одно голосують... Такі вже наші люди, що поробиш. А сидячи вдома мужик буде матом всіх політиків крити і владно розмахувати руками, прийшовши на дільницю - опустить носа і тихенько зробить свій боязливий вибір.
Стрийко Показати IP 19 Січня 2011 10:54
Цікаво було б визначити кореляцію цих даних з іншими параметрами регіонів: рівнем освіти мешканців, структурою зайнятості, переважанням церковних парафій і т.д.
Guantanamo до Стрийко Показати IP 19 Січня 2011 13:03
Точно. Тоді хоча б трохи показово і цікаво для подальшого аналізу було б. А так... шонібуть.
ГРЕК Показати IP 19 Січня 2011 17:34
Было бы очень интересно увидеть трехцветную карту администрации Украины - районы и области: главы администрации , которые до 91-го были коммунистами - коричневым , комсомольцами - красным и не успели побывать - зеленым... Так сказать , ковырнуть девичьи фамилии - в смысле принадлежности. Я бы посмеялся.Думаю , что красно - коричневый оттенок был бы основным.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus