USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: Волонтери безкоштовно навчатимуть дітей іноземних мов, рукоділлю та комп’ютерної грамотності
У період новорічно-різдвяних свят Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді долучився до п’яти благодійних акцій.

Ще напередодні дня святого Миколая, волонтери Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадської організації розпочали благодійну акцію «Чужих дітей не буває».

– Головна мета акції – це допомогти діткам із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, – каже координатор соціальних проектів «Ми плюс» Ігор Демковський. – Волонтери розповідали про акцію покупцям у магазинах мережі «Тигрес» та супермаркеті «Наш край» (вул. Шевченка). Усі небайдужі могли придбати для дітей та сімей, які потребують нашої допомоги, солодощі, іграшки чи інші подарунки. Залучали додаткові ресурси також і від спонсорів. Під час акції 125 дітей отримали солодкі подарунки, а сім’ї 25 – продуктових наборів. Їх вручили на святковому концерті у день Різдва.

Завдяки активістам Волинської обласної молодіжної громадської організації «Центр ефективної комунікації» ще задовго до Нового року у Луцьку почала працювати «Фабрика святого Миколая».

– Ідея акції об’єднала навколо себе сотні волонтерів, тисячі дітей та молоді, – розповідає керівник «Центру ефективної комунікації» Оксана Лойко. – Захід був проведений з метою допомогти дітям та молоді проявити в собі чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість, створити особливу атмосферу свята, поділитися нашою увагою, розумінням та любов’ю з тими, хто справді цього потребує, а також звернути увагу громадськості на ідею благодійності.

В рамках проведення акції учні старших класів та студенти збирали солодощі, книжки, канцелярські речі та іграшки для тих дітей, які могли б залишитися без подарунка в день Св. Миколая – дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, дітей з багатодітних, малозабезпечених, неблагополучних сімей.
Подарунки, зібрані під час «Фабрики святого Миколая», отримали більше двісті п’ятдесяти дітей, які перебувають у банку даних Луцького міського центру соціальних служб СДМ.
З керівником Центру іноземних мов «Mandarin», членом Православного молодіжного братства ім. Миколи Святоші Юлією Пенською Центр соціальних служб познайомився через соціальні мережі напередодні Нового року. На своїй сторінці в інтернеті Юля розмістила інформацію про благодійну акцію «Поділись щастям», в рамках якої луцька молодь збирала одяг, іграшки, солодощі для діток.
– Цього року я та мої друзі вирішили подарувати частинку свята тим, кого доля не наділила щедрими подарунками, – говорить Юля Пенська. – Ми відвідали близько 100 дітей з неблагополучних сімей, чи дітей сиріт, напів-сиріт. Були надзвичайно вражені побаченим. Всього лишень кілька сімей жили хоч і скромно, проте в помешканні був порядок і дітки доглянуті. Коли заходили в окремі сімї, дивувалися, як в таких умовах взагалі можливо жити, тим паче дітям. Будинки скидалися на сарайчики. Тільки уявіть – сім’я з 7 чоловік (2 дорослих і 5 дітей) туляться в маленькій кімнаті, яка слугує їм і за кухню, і за вітальню і за спальню! Малеча надзвичайно раділа подарункам, проте окремі батьки ставилися до нас з підозрою. А коли принесли подарунки 15-річній дівчинці, то виявилося, що вони потрібні скоріше її дитині-немовляті. Юній мамі уже не до іграшок і цукерок. Діти часто були в брудному одязі, босими ніжками стояли на голій долівці. Майже всім діткам дуже потрібен одяг...і їжа...і елементарний догляд.
Сьогодні акція «Поділись щастям» продовжує тривати. Адже і працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, і члени
Православного братства Миколи Святоші продовжують відвідувати школярів, які змушені навчатися вдома за станом здоров’я. Таких дітей у Луцьку більше 160. Солодкі подарунки для цих дітей надав генеральний директор «Західно-української торгової компанії», депутат Луцької міської ради Андрій Разумовський та виконавчий директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дільов, а іграшки – «Дитяча місія Україна».
З ініціативи Юлі Пенської та її друзів цим діткам пропонуються додаткові безкоштовні заняття з іноземної мови, комп’ютерної грамотності. А
міжнародна громадська організація «Наша спадщина» запропонувала також займатися з цими дітьми рукодільним мистецтвом – навчати їх виготовляти ікебани, листівки та інші декор-речі.
Ще одним надійним партнером Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є Волинське представництво благодійного фонду «Дитяча місія Україна». За словами керівника представництва Людмили Лонюк, у 2010 році вони надали допомоги 242 тисячам волинян. 70 сімей, які перебувають у банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримали добротні продуктові набори та солодкі подарунки для дітей. Їх вручили на концерті «З Різдвом у серці».
Як розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, цього року діти також тримали змогу безкоштовно відвідати циркову виставу «На балу у Снігової королеви», а також концерт «Різдвяна містерія», який організовувала церква «Голгофа».
– Ми надзвичайно вдячні усім нашим партнерам, людям, які не лишаються осторонь чужих проблем та бід, – каже Ліна Галан. – Вони дарують найголовніше – надію, любов, тепло та увагу. Приємно, що у нашому місті є чимало активних молодих людей, які переймаються долями інших, віддають свій час тим, хто так потребує нашої підтримки.






Коментарів: 18
Наталка Показати IP 20 Січня 2011 13:27
Це все, звісно, добре, але чому такий розгардіяш твориться у помешканнях цих людей? Може краще навчити їх прибирати.
Tarantino Показати IP 20 Січня 2011 13:43
Я взагалі не дуже розумію, для чого світити ці благодійні справи??? ВИ допомагаєте людям - молодчинки! ВИ пхаєтеся з цією інформацією в пресу і все показуєте, які ви благородні і чуйні - ви лицеміри і гниди. Стару добру істину, що благодійність має робитися тихо - ще ніхто не відміняв
Ксенька Показати IP 20 Січня 2011 15:26
Ти Тарантіно,безумовно правий, на рахунок анонімності благодійництва,тим більше висвітлювати це по інтернету ,то те саме ,що в помийну яму викидати щось хороше,придатне для вжитку.....Треба ходити по вулицям міста і кричати в рупор із сльозами покаяння : " Добрий Тарантіно,будь милосердний,відірви свій зад від компа і допоможи нам лицемірам і гнидам допомогти тим, хто ще сьогодні може, і не снідав!!!!"Ти бикота,якщо думаєш ,що це все направлено тільки для піару...
Tarantino до Ксенька Показати IP 20 Січня 2011 15:48
А ти, добра людино, вважаєш, що ця чудова інформація переконає когось допомагати людям? ЯК?????? Якщо я захочу допомогти - таких "звітів" мені не треба, а якшо не хочу - то я такого й так не читатиму! Хіба багато розуму треба, щоб це зрозуміти?
Ласковая Показати IP 20 Січня 2011 17:09
Я думаю, що переконає. Якби я чула раніше про цю акцію, то обовязково вкинула б у скриньку гроші. Коли в Фуршеті, певно весною, дівчатка збирали кошти, ми з сином самі підійшли до них і запитали що за акція. І дали дівчатам гроші. Нехай допомагають діткам. Думаю, що дехто й дійсно не може дозволити купити дитині на новий рік, те що вона хоче. Приходиться класти під ялинку соцстраховський подарунок.
Tarantino до Ласковая Показати IP 20 Січня 2011 17:12
Тоді скажіть: як вам допомогла ОСЬ ЦЯ ІНФОРМАЦІЯ допомогти знедоленим? ВИ оце прочитали - і побігли шукати, приміром, Волинське представництво благодійного фонду «Дитяча місія Україна»?
Tarantino Показати IP 20 Січня 2011 17:16
До речі, у статті я не побачив ЖОДНОЇ інформації про те, КУДИ звертатися тим, хто хоче комусь допомогти. Адреси, телефони - будь що. Тому, повторюю очевиднішими словами - ТУПИЙ ПІАР. В даному випадку - Луцького міського центру соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді. І ця істерія почалася ще перед 19 грудня. Відразу різко з"явилося безліч бридких і нахабних пик, які щодня пропивають у кабаках по тисячах гривень, а, купивши діткам якогось дитбудинку по кілька апельсин і дешевій пластмасовій іграшці - бігом захотіли про це розповісти усім у газетах і інтернеті. До того ж - увага - башляючи за ці публікації. Мерзота
Оля Максим'як, ЛМЦСССДМ Показати IP 20 Січня 2011 20:37
Усі подарунки були вручені дітям адресно. Жодна дитина не лишилися поза увагою. Якщо хтось вважає інформацію - піаром, то це його вибір. Якщо не розповідати про благодійні акції нікому, то як же залучити до них громадськість? До речі, жоден із наших партнерів не просив нас писати про всі ці речі. Але, як людина, яка вже тривалий час займається зв'язками з громадськістю, переконана, що медіа - це найдієвіший інструмент для донесення інформації. Можливо, прочитавши матеріал, хто задумається на мить, що поруч живуть люди, яким потрібна підтримка та увага. І, можливо, завтра ці ж люди захочуть допомогти якомусь безпритульному, бідній дитині чи одинокій людині похилого віку. А, можливо, хтось захоче присвятити свій вільний час дитині з особливими потребами і просто з нею поспілкуватися за чашкою чаю. А ще, найпрекрасніше те, що казку дітям, в домівки яких дуже часто не приходить Дід Мороз, створюють молоді люди. То чому про ці позитивні приклади не розповідати? Хіба краще писати про вбивства, бруд, пліткувати? А Луцький міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді знаходиться тепер вже на пр. Соборності,18 (праве крило РАЦСу).
Tarantino до Оля Максим'як, ЛМЦСССДМ Показати IP 21 Січня 2011 09:48
Ну тоді тримайте двері ширше - зараз до вас охочі розносити подарунки повалять ))) "Якщо не розповідати про благодійні акції нікому, то як же залучити до них громадськість?" - через громадські організації, ви не знали? Якраз там збираються активні і небайдужі. І аж ніяк не в інтернеті. Інтернет читає багато таких цинічних людей як я. Яких ваша інформація ні до чого не спонукає. І ще: як людина, "яка вже тривалий час займається зв'язками з громадськістю", маєте знати "зв"язки з громадськістю" - це і є ПІАР. ))))
До Тарантіно. Показати IP 21 Січня 2011 09:33
Твій особистий піар, який ти влаштовуєш сам собі у вигляді тупих, безглуздих, цинічних коментарів - це дійсно гниль! Тарантіно, що відчуваєш, коли пишеш коменти?......
Ксенька Показати IP 21 Січня 2011 12:54
Слухай,Квентін ,а що тебе так зачепило,що ти стільки огризаєшся ? Тебе мучить ,що хтось витрачає пожертвувані гроші на бухло ? так Бог їм суддя .А те ,що реально молоді пацани і дівчата ходили і провідують по лікарнях дітей ,і у госпіс ,де людину під наглядом медсестри і когось з рідних , вже не лікують,а тільки колють наркотик ,щоб доживала в менших муках.А коли прийшли в госпіс до малого Олежика,у якого була лейкемія ,то не відомо ,хто більше був наляканий .Батьки плакати виходили тільки на коридор,щоб дитина не бачила.Можливо ,не допомогли матеріально ,але й не дали зійти з ума .Ця подія була на весні ,їх також навідували священники з недільної школи.Олежик помер скоро,довго не мучився,а сестричка усіх втішала,що її братик тепер Ангел............Ти Тарантіно ,бідолаха,бо навіть в маленькому добрі вбачаєш велике зло.Якби там не було ,а не тільки в грошах суть справи .І взагалі ти ,мабуть ,просто вимахуєшся своїм креативним псевдонімом,щоб відповідати свому маніакально-безжалістному імені!? Зрозуміло одне,що ти любиш давати коментарі...моя тобі порада ,пиши тоді "о влиянии суховеев на половую жизнь тушканчиков" там буде де тобі розгулятись.А добрі діла ,якщо тебе від них нудить ,залиш іншим!
Tarantino до Ксенька Показати IP 21 Січня 2011 15:09
Якось скучно сперечатися з тим, хто тебе не чує, але все ж ще раз повторю - я проти того, щоб кругом писали про "благодійників", які платять гроші за те, щоб про них написали, які вони благодійні. Бо насправді ці люди - лицеміри і потвори. Такими є кожен другий політик місцевий політик; - я щиро радий, що люди допомагають обездоленим. і нічого проти не маю. - я проти тупого і непрофесійного піару (яким є ось ця писанина, яку ми маємо за честь коментувати), який до того ж хочуть читачам видати за об"єктивний текст "про добро". Власне усе це ви б могли зрозуміти, якби мої коментарі читали уважно. а якщо ви їх читали неуважно - то нафіга вам взагалі це впало - сперечатися зі мною? Може хіба свою красномовність продемонструвати? ну тоді вважайте добилися свого - я оцінив ) Особливо - про ""маніакально-безжалісне ім"я" )))))))))))))
Tarantino Показати IP 21 Січня 2011 15:15
Ну і порада автору цієї статті: пррчитайте коментар "Ксеньки". Одна така розповідь про госпіс, малого Олежика, лейкемію і батьків - зробила би набагато більше для вашої благородної справи популяризації благодійництва, аніж тисячу ваших тупезних, чиновницьких звітів з переліком "партнерів" Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
до Tarantino Показати IP 21 Січня 2011 21:13
тебе, певне, ніхто не любить, що ти пишеш таку гидоту. Слухай, може, тобі просто варто все-таки спробувати полюбити людей і цей світ?
Tarantino до до Tarantino Показати IP 21 Січня 2011 21:20
Ой, то це ви мене питали, що я відчуваю, коли пишу коментарі? Ви - психолог-початківець? Вам не вистачає практики? Ви хочете про це поговорити?
до Тарантіно Показати IP 22 Січня 2011 20:01
ні, хочу просто сказати, що ти ЛОСЬ!!!!
Ліна Показати IP 23 Січня 2011 10:08
Tarantino Ви точно недолюблені!
neon Показати IP 26 Січня 2011 21:34
Спор с идиотом всегда обречён на провал,ибо нужно опуститься на его уровень,а там он сильнее.Для подобных особей гораздо хуже,когда их игнорируют.А ребята молодцы!Детишкам глубоко до з-цы кто это и зачем сделал,надеюсь конфеты вкусные были.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus