USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Світ вражає: Google випустила додаток для слабозорих людей. Він розпізнає обʼєкти і читає текст через камеру телефону
Корпорація Google випустила новий додаток для допомоги слабозрячим під назвою Lookout. Поки він доступний для завантаження тільки власникам смартфонів у США, пише theБабель.

Додаток використовує напрацювання AI, підрозділ Google, який займається розробкою штучного інтелекту для ідентифікації об'єктів через камеру телефону: зчитує текст, знаки та позначки, сканує штрих-коди та ідентифікує валюти.

Компанія заздалегідь попередила, що, як і всі нові технології, результати Lookout не завжди будуть «ідеальними на 100 відсотків», і попросила користувачів давати зворотний зв'язок.

Google рекомендує користувачам Lookout носити свій гаджет у передній кишені сорочки або пальто, щоб камера телефону могла ідентифікувати об'єкти та текст. У компанії додали, що сподіваються незабаром зробити додаток доступним для більшої кількості країн і платформ.

Це не перший випадок, коли технологічні компанії застосовують штучний інтелект для допомоги слабозорим. У 2017 році Microsoft запустила додаток зі схожою функціональністю під назвою Seeing AI.

7 березня Google представила інтерактивний додаток про Великий вибух і зародження Сонячної системи. Він дозволяє власникам смартфонів протягом кількох хвилин подорожувати історією простору, часу та матерії.

21 лютого Google запустила Youtube Kids в Україні. Додаток безкоштовний, рекламу обіцяють суворо контролювати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus