USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: NASA розкрило вартість проєкту з висадки астронавтів на Місяць у 2024 році
Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) розсекретило загальний кошторис витрат місячної місії 2024-го року. Про це повідомляє CNN.

«Від 20 до 30 мільярдів доларів буде потрібно NASA на додаток до середньорічного бюджету, щоб реалізувати цю амбітну програму», — заявив директор агентства Джим Брайденстайн.

NASA планує відправити екіпаж на Місяць до 2024 року — після того, як віцепрезидент Майк Пенс закликав прискорити місію. Згідно з офіційним повідомленням, у складі команди буде двоє людей: чоловік та жінка. Жінки ще не висаджувалися на Місяці.

У NASA планують забезпечити швидку доставку космонавтів на Місяць, а також їх тривале перебування на супутнику. Планується, що місія триватиме до 2028 року. До підготовки залучено понад 3 200 компаній з усіх штатів США.

Білий дім уже запросив $1,6 млрд у доповнення до бюджету NASA на 2020 рік ($21 млрд). Як пояснив Брайденстайн, ця сума є лише «авансом» для місячної програми. Він не уточнив, як саме будуть витрачені ці гроші.

Зараз NASA завершує розробку нової масивної ракети під назвою Space Launch System, а також нової капсули для екіпажу під назвою Orion. Крім того, агентство хоче створити нову космічну станцію навколо Місяця, т. зв. «шлюз», де астронавти можуть жити протягом коротких періодів часу, а потім спускатися на місячну поверхню. NASA вже уклало контракт з аерокосмічною компанією Maxar на будівництво першого модуля для шлюзу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus