USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Toyota створила робота-гуманоїда. Відео
23 Листопада 2017 15:01
0
Японська компанія Toyota показала людиноподібного робота T-HR3, здатного з високою точністю відтворювати рухи оператора.

Керувати рухами робота може людина-оператор за допомогою модуля Master Maneuvering System. Оператор отримує зворотний тактильний зв'язок і зображення, яке передається від робота і виводиться на гарнітуру віртуальної реальності HTC Vive. Також відомо про наявність спеціальних рукавичок і сервоприводів, які дозволяють оператору миттєво управляти роботом з найбільш точними рухами і додатками сили, пише Gazeta.ua.

Робот може добре балансувати, в тому числі стояти на одній нозі і здійснювати при цьому різні рухи.


Робот Toyota T-HR3 має висоту близько 152 см і масу близько 75 кг. Він являє собою тестову платформу, але реалізовані в ньому ідеї та можливості в подальшому можна буде використовувати в пристроях, що працюють в домашній сфері, медичних установах, на будівельних майданчиках, територіях, постраждалих від стихійних лих і навіть в космосі.

Toyota демонструватиме робота на виставці International Robot Exhibition з 29 листопада по 2 грудня. Продавати T-HR3 компанія не буде.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus