USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Античні артефакти викинуло на берег Туреччини
Після сильного шторму на Чорному морі на турецький берег викинуло уламки античних колон і елементи храму давньоримського періоду.

Дивні уламки помітили в смузі прибою жителі турецької області Амасра і повідомили владі. Музейна експертиза підтвердила цінність знахідки і датувала артефакти 90 роком до н. е. У цей період Анатолія перебувала під владою Римської імперії, передає Вокруг Света.

Поки не зрозуміло, як артефакти опинилися в морі. Директор місцевого музею передбачає, що уламки античного храму були звалені разом з будівельним сміттям в море кілька століть тому. Невідомо, скільки уламки пролежали на дні Чорного моря, поки сильний шторм не виніс їх на берег.

Чорне море зачаровує істориків і археологів тим, що приховують і зберігають його води. Безкисневі шари, так звана «мертва зона», починаються на глибині від 150 метрів. І все що опинилися там волею долі кораблі, їх цінні вантажі та спорядження лежать на дні, незаймані органічним розкладанням протягом тисяч років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus