USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Антизомбі. Вчені визначили, які клітини відповідають за старіння і як з ними боротися
Дослідники з США визначили так звані зомбі-клітини, які можуть викликати старіння організму людини.

Лікування цих клітин потенційно може уповільнити процеси старіння.

Згідно з новим дослідженням фахівців з клініки в Міннесоті, в організмі людини існують так звані зомбі-клітини, які можуть прискорювати процеси старіння та викликати такі захворювання, як остеопороз і хвороба Альцгеймера, пише Новое Время.

Зомбі-клітини також називають старіючим клітинами, - вони з'являються здоровими, але після негативного впливу на них, наприклад вірусні інфекції або зміни в структурі ДНК, ці клітини не вмирають, а існують в загальмованому режимі.



Такий загальмований режим негативно впливає на здорові клітини, оскільки зомбі-клітини виділяють хімічні елементи, що призводять до старіння.

Вчені довели це, провівши експеримент з мишами: тварини, які отримували сенолітічні препарати для вбивства зомбі-клітин мали менший відсоток різних захворювань, враховуючи катаракту, діабет, остеопороз, хворобу Альцгеймера, збільшення серця, проблеми з нирками, закупорку артерій і вікову втрату м'язів.

Миші старшого віку, що отримували лікарські препарати, націлені на зомбі-клітини, демонстрували кращу швидкість ходьби, силу зчеплення і витривалість на біговій доріжці.

Навіть коли вчені лікували старіючі клітини дуже старих мишей - еквівалентних людям у віці від 75 до 90 років, - це збільшувало середню тривалість їхнього життя на 36%.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus