USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Світ вражає: Археологи виявили незвичайні скарби на дні священного озера майя
Археологи з Польщі виявили унікальну знахідку на дві озера Петен-Іца.

Про це повідомляє інформаційне джерело Діалоги.

Озеро Петен-Іца знаходиться в північній частині Гватемали (Центральна Америка). Воно вважалося священним у цивілізації індіанців Майя.

Польським вченим, що відправилися на місце з підводною місією, вдалося виявити на дні водойми близько п’ятисот унікальних ритуальних предметів. Це свідчить про проведення в цьому регіоні релігійних обрядів.

Ці археологічні скарби були виявлені недалеко від стародавньої столиці Майя, яка називалася Нойпетен. Стародавнє місто являло собою солідну фортецю і досить довго залишалося останнім захистом корінних жителів регіону в боротьбі з прибулими на материк завойовниками.

Озеро Петен-Іца служило важливим джерелом прісної води, однак, крім цього, було священним місцем для представників цивілізації Майя.



«Ми виявили понад п’ятсот артефактів біля древньої столиці цивілізації Майя. Серед них були і предмети, кинуті в воду під час релігійних ритуалів. Те місце, де проходили ритуали, було розташоване на північ від острова на Петен-Іца », – пояснив керівник дослідницької експедиції.

Крім усього іншого, археологи виявили три поміщених одна в одну чаші. Верхня посудина містила фрагменти деревного вугілля і склоподібного вулканічного каменю. Чаші були встановлені на більш великі посудини з трьома ніжками.

В одній з них археологи виявили обсидіанове лезо довжиною майже двадцять сантиметрів. Вчені впевнені, що зіткнулися з прикладом давнього жертвоприношення. Також звернув на себе увагу той факт, що багато предметів були закопані в мул настільки сильно, що їх було доволі непросто зрушити з місця.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus