USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Археологи знайшли гробницю короля племені майя. Відео
Археологи виявили у Гватемалі (країна в Центральній Америці) гробницю короля майя - Ті Чан Ахка.

Ті Чан Ахк - один з монархів династії Вак, який правив у IV ст, пише fainaidea.com.

Знахідка - найстаріша гробниця з тих, які виявили науковці у стародавньому місті Ель Перу-Вака. Тут перетиналися основні торговельні маршрути, що йшли з півночі на південь і зі сходу на захід. Археологи датують знахідку 300-350 р.

«Майя класичного періоду шанували померлих царів як богів, вони вважали їх живими душами, які перебувають у світі смерті. Гробниця цього вождя освятила землю королівського палацу династії Вак. Це схоже на могили давньосаксонських королів у Вестмінстерському соборі. Це місце слави роду і його величі», - каже професор Вашингтонського університету в Сент-Луїсі Давид Фрейдель.

Написів, які б достеменно ідентифікували гробницю як королівську, дослідники не виявили. Втім знайдена нефритова маска із зображенням бога кукурудзи вказує на те, що останки належать королеві. Королів у племені майя називали нащадками бога кукурудзи. Саме їм робили такі маски.

У похованні виявили 22 витончені керамічні посудини, нефритові прикраси, кручені морські раковини і перламутрову підвіску-кулон у вигляді крокодила. Маска і останки верховного вождя пофарбовані у яскраво-червоний колір.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus