USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Археологи знайшли в Китаї скамʼянілості тварин, яким понад 500 млн років
У Китаї палеонтологи знайшли тисячі скам'янілостей живих істот віком понад півмільярда років.

«Улов» виявили в скелях на березі річки Даньшуй вупровінції Хубей на півдні країни. Примітивні форми медуз, губок, водоростей, анемонів, хробаків і членистоногих з тонкими щупальцями були поховані в стародавньому підводному зсуві. Про це пише TheБабель з посиланням на The Guardian.

Тварини настільки добре збереглися у скам'янілостях, що в них усе ще видно м'які тканини їхніх тіл, включаючи м'язи, кишки, очі, зябра, роти та інші отвори. Науковці розкопали понад 4,350 окремих скам'янілостей. У них знайшли представників 101 виду, 53 з них — нові.

Вік скам'янілих організмів — 518 млн років. Саме тоді на Землі стався так званий Кембрійський вибух - період швидкого еволюційного розвитку, коли безліч великих груп тварин вперше з'явилися в палеонтологічному літописі. Подія ознаменувалу появу різноманітних незвичайних істот на планеті.

Вчені досі сперечаються, що викликало Кембрійський вибух. Одні кажуть, що життя отримало генетичні інструменти для створення тіл тварин. Інші вважають, що свою роль могла зіграти і поява хижаків, що прискорило еволюцію, а також зрушення в тектонічних плитах і викид поживних речовин в океани.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus