USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Археологи знайшли винний погріб царя Ірода
Під час археологічних розкопок у Національному парку Іродіон у палаці царя Ірода були виявлені останки великого винного сховища. Знахідку вперше представили відвідувачам парку Іродіон на Тижні національної спадщини, який проводиться щороку на Хануку.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на newsru.co.il.

Сховище було знайдено під час розкопок, які велися в складських приміщеннях і погребах палацу-фортеці Ірода. Серед знахідок – десятки величезних глечиків у сховищі, розташованому в просторі між стінами круглої башти фортеці.

Археологи вважають, що в цих глечиках вино проходило бродіння, а потім з них напій вже розливали в більш дрібні судини подібні до амфор, які були знайдені в підвалі палацу.

Роботи проводяться командою імені Ехуда Нецера з археологічного інституту при Єврейському університеті, яку очолюють Рої Порат, Яків Кальман і Рахель Чачі.

Найбільшим сюрпризом для археологів стало те, що вони виявили нижче рівня царського двору – останки будівель і резервуар для води часів 2 століття до нашої ери. Ця знахідка була похована під стінами палацу і шаром землі в царському садку. До цього часу не було жодних свідчень того, що до Ірода на цьому місці існувало щось ще.

З виявлених останків можна зробити висновок, що раніше на вершині гори знаходилась велика будова і вирубане в скелі сховище для води. На думку археологів, розташування будівлі дає підставу вважати, що вони виявили військову фортецю, а не поселення землеробів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus