USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Біля берегів Японії знайшли гігантський підводний супервулкан
Виверження підводного вулкана може початися раптово і зачепити Китай, Тайвань і Південну Америку.

Гігантський підводний вулканічний купол із в'язкої магми виявлений японськими вченими в затопленій кальдері Кіка біля Кюсю, третього за величиною острова Японії.

Підводний вулкан в останній раз був активний 7300 років тому, і тепер готується до нового виверження, передає Вокруг Света.

За оцінками вчених з університету Кобе, вулканічний купол (10 км шириною і 600 м заввишки) приховує близько 32 куб. км магми, а зміни поверхневого шару кажуть, що він збільшується в розмірах.

Вчені стверджують, що виверження може статися раптово, вбити до 100 мільйонів людей і викликати вулканічну зиму. Результатом пробудження гіганта стане величезне цунамі, яке не тільки накриє південь Японії, Тайвань і Китай, але і досягне Північної та Південної Америк.

Гігантський купол сформувався після супер-виверження 7300 років тому, що знищило, як вважають вчені, древню цивілізацію дземон.

Про можливе пробудженні кажуть розриви на поверхні купола, активний вихід вулканічних газів і значне підвищення температури води навколо кальдери. Японські вчені вважають, що виверження може статися вже в цьому столітті.

У березні 2018 року сейсмологи збираються відправити на дослідження кальдери навчальне судно Fukae Maru, обладнане підводними роботами, щоб уточнити можливу дату пробудження гіганта.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus