USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85
Світ вражає: Біля узбережжя Японії знайшли новий вид китів. Фото
В Охотському морі вчені знайшли новий вид дзьоборилого кита. Довжина дорослої особини - не більше 7 метрів.

Попри те, що кити є одними з найбільших існуючих тварин, вченим відомі кілька їх мініатюрних підвидів.

Як пише Новое Время, сімейство дзьоборилих китів налічує два види - північний плавун (Berardius bairdii), який живе у північній частині Тихого океану і досягає 10-11 метрів в довжину, та південний плавун (Berardius arnuxii), який мешкає в південній частині Тихого океану і виростає до 10 метрів.

Нещодавно вчені з Університету Хоккайдо опублікували статтю в журналі Scientific Reports, в якій вони описали чотири туші китів, знайдені біля узбережжя японського острова Хоккайдо в Охотському морі.



Ці кити були повністю чорними і були не довше 6,9 метрів. Виявилося, що новий вид був давно відомий місцевим китобоям, які в побуті називали його куроцутікудзіра. Такасі Мацуісі з Університету Хоккайдо вперше описав цей вид і назвав його Berardius minimus, що в перекладі означає плавун малий.



Щоб довести приналежність цього виду до роду плавунів - вони провели аналіз ДНК знайдених особин. Експертиза показала, що генетична структура Berardius minimus трохи відрізняється від його побратимів з північної та південної частин Тихого океану.

Дослідники говорять, що біля узбережжя Японії може водитися ще один вид дзьоборилих китів-плавунів, якого місцеві китобої називають вороном (курасу). Але, ймовірно, що це ще одна назва вже описаного малого плавуна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus