USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Більша за Юпітер: астрономи знайшли новонароджену гігантську планету біля Землі
Астрономи виявили гігантську новонароджену планету, яка розташована на відстані 330 світлових років від Землі, що робить її найближчою до нас у своєму роді.

Як повідомляє ТСН, це відкриття зробили вчені з Рочестерського інституту технологій, використовуючи дані, зібрані космічною обсерваторією Gaia Європейського космічного агентства.

Астрономи назвали цю планету – 2MASS 1155-7919 b. Вона обертається навколо зірки, вік якої складає всього 5 мільйонів років. Вона розташована від свого світила в 600 разів далі, ніж Земля від Сонця.

За словами дослідників, ця планета – похмурий холодний об’єкт із масою в 10 разів більшою, ніж у Юпітера. Вчені припускають, що планета все ще перебуває в процесі формування.

«Похмурий, прохолодний предмет, який ми знайшли, дуже молодий і лише у 10 разів перевищує масу Юпітера. Це означає, що ми, ймовірно, дивимося на планету-немовля, можливо, ще в стадії формування», – сказала Енні Діксон-Вандервельде, одна з дослідниць цієї планети, кандидат астрофізичних наук Рочестерського інституту.

Зазначається, що вчені поки що не знають, як планета опинилася на такій великій відстані від своєї зірки. Але саме відкриття допомагає астрономам вивчити процес утворення газових гігантів.

«Хоча багато інших планет були виявлені в рамках місії Кеплера та інших подібних місій, але майже всі – це «старі планети». Це також лише четвертий чи п’ятий приклад гігантської планети, що розташована так далеко від своєї зірки. Вчені намагаються пояснити, як вона там утворилися», – сказала Діксон-Вандервельде.
Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 14 Лютого 2020 19:14
ЗЗО світлових років... Знаєте, що це? Потрібно летіти до неї (планети) зі швидкістю світла ЗЗО років підряд. Цього, людство ще не вміє. І навряд чи буде вміти й через пів тисячоліття.
Анатоль_ Бідзюра до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 14 Лютого 2020 19:17
Близько ЗОО ООО км\год.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus