USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Франція відкрила першу в світі парковку з роботами-паркувальниками: відео
В аеропорту Ліона (Франція) відкрилася перша парковка, на якій трудяться роботи-паркувальники.

Працює роботизована парковка таким способом. Водій залишає автомобіль у спеціальному боксі і оформляє стоянку в терміналі, вказуючи дані свого авіаквитка.

З іншого боку боксу STAN (робот) забирає автомобіль і відвозить на паркувальне місце, обране центральною системою управління з урахуванням даних авіаквитка власника (система отримує фактичні дані про авіарейси), повідомляє УНІАН.

На час прильоту власника робот-паркувальник поверне автомобіль в бокс. Такою парковкою можуть скористатися всі пасажири з машинами.

Самокеровані роботи зможуть використовувати паркувальний простір набагато ефективніше, ніж люди. Робопарковка на тиждень обійдеться в 54 євро, а послуги паркувальників-людей в 104 євро.

У тестовому режимі сервіс буде працювати на одній з шести секцій паркування аеропорту. Її будуть обслуговувати чотири робота.

Вони зможуть перевозити до 200 автомобілів в день, при тому, що загальна кількість паркувальних місць - 500. Також компанія Stanley Robotics планує в цьому році випробувати систему в аеропорту Гатвік в Лондоні.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus