USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Світ вражає: Генетики виростять міні-мозок з ДНК неандертальців
Незважаючи на мініатюрні розміри, лабораторний мозок покаже, як функціонували нервові клітини у представників одного з людських видів, повідомляє Вокруг света, посилаючись на Daily Mail.
Після експериментів з ДНК неандертальців, імплантованих в ікру жаби і ембріони мишей, шведські вчені вирішили виростити мініатюрний мозок, щоб вивчити особливості людської еволюції.
Команда генетиків з інституту Макса Планка збирається виростити орган зі стовбурових клітин сучасної людини і відредагованих генів неандертальців.
«Неандертальці - найближчі родичі сучасної людини. Якщо ми знайдемо відмінності в роботі нервових клітин, ми зрозуміємо, чому люди опинилися домінуючим видом », - стверджує Сванте Паабо, провідний фахівець з еволюційної генетики.

Ця робота, за словами вчених, зможе пояснити, чому людство виявилося найбільш процвітаючим видом і чи є для цього біологічні підстави.
Японські вчені нещодавно відтворили структуру неандертальського мозку на основі зліпків черепів скам'янілості. Розмірами він дорівнював мозку пралюдей, однак у людини мозочок виявився трохи більше. Ця ділянка відповідає за координацію рухів, а також впливає на роботу епізодичної пам'яті, уваги і розуміння мови .
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus