USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Глобальне потепління загрожує восьминогам і кальмарам сліпотою
Восьминоги, кальмари та інші види морських безхребетних можуть втратити зір через глобальне потепління, пише TheБабель з посиланням на Euronews.

Такого висновку дійшли вчені Інституту океанографії імені Скріппса в Каліфорнії. Вони виявили значне зниження активності сітківки у чотирьох видів (двох крабів, восьминогів і кальмарів), коли тварин помістили в середовище з пониженим вмістом кисню приблизно на півгодини.

Для деяких видів навіть незначне падіння рівня кисню приводило до майже миттєвого зниження гостроти зору, що врешті-решт спричиняло майже повну сліпоту, перш ніж рівень кисню відновлювався.

За словами доктора Інституту океанографії Лілліан Маккормік, деякі види порушень зору можуть бути повсякденною реальністю для цих видів, які мігрують між дуже насиченою киснем поверхнею океану і його гіпоксичною (з низьким вмістом кисню) глибиною під час пошуку їжі. А оскільки рівень кисню в океані продовжує падати, почасти через зміну клімату, ризики для цих істот можуть посилитися.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus