USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Годують майонезом: в Ізраїлі вигадали спосіб порятунку черепах від наслідків розливу мазуту
Співробітники Ізраїльського національного центру порятунку морських черепах лікують зелених морських черепах, які опинилися в небезпеці через розлив мазуту на узбережжі країни. Вони вигадали цікавий спосіб, як вимити небезпечну речовину з їх травного пункту.

Про це повідомляє Управління природи й парків Ізраїлю, пише Associated Press.

Там розлив мазуту називають «однією з найстрашніших екологічних катастроф в історії країни». Це завдало великої шкоди дикій природі, зокрема й морським черепахам.

За словами співробітника центру порятунку Гая Івгі, лікування наразі проходять 11 черепах. Додає, що коли до центру принесли тварин, вся їх трахея у горлі була забита мазутом.

Ветеринари видалили отруйну речовину з дихальних шляхів черепах і знайшли спосіб вимити його з травного тракту – для цього тварин годують майонезом, який руйнує мазут. На лікування черепах піде тиждень або два, після цього їх планують випустити на волю.
Що там сталося?

На узбережжя Ізраїлю викинуло десятки тонн мазуту. Місцева влада каже про найбільшу екологічну катастрофу в історії країни. Липку чорну масу виявили практично по всій береговій лінії країни, яка омивається Середземним морем. Звідки саме з’явився мазут, достеменно поки не відомо.
Його помітили ще 11 лютого за 50 кілометрів від берега. Тоді в тому районі пропливали 10 суден. Влада Ізраїлю підозрює, що одне із суден і може бути причетним до витоку.

За словами ізраїльських посадовців, снігова буря не дозволила помітити вчасно напрямок руху нафтової плями, і тому країна не змогла заздалегідь підготуватися до її наслідків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus