USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: Яку зброю США передадуть для України. ФОТО


Америка прийняла рішення про постачання Україні деякого військового обладнання і техніки. В США оголосили конкурс на постачання зброї в Україну. Різні напівофіційні джерела МО повідомляють про підготовлену номенклатуру зброї, яке планується передати Україні за системою Ленд-лізу. Можливий перелік американського озброєння наводить у соцмережі блогер Жан Гаскин, - передає «Преса України».

«Члени Комітету Сенату США зі збройних сил обох партій провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про консенсус в питанні щодо озброєння України. «Україна відмовилася від ядерної зброї, отримавши від нас гарантії безпеки за Будапештським меморандумом... Путін злодій, він не реагує на санкції. Росія і російські агенти знищили можливості країни [України] себе захистити. Тому Конгрес США схвалив і вніс до бюджету на 2015 рік надання Україні не летальної і летальної зброї », - цитує конгресменів блогер.

Блогер стверджує, що мова йде про наступне озброєння і техніку:

«Розвідка - системи розшифровки даних супутникової розвідки і (можливо) наведення. Системи радіолокаційної розвідки для артилерії і ППО, системи засекреченого зв'язку. Також поставка і БРЛО.

- Системи радіо-електронної боротьби (РЕБ) - включаючи системи активного придушення зв'язку противника, його радарних систем і протирадіолокаційні ударні системи. ППО бригадного рівня - крім систем типу FIM-92 Stinger, можливо також шведський RBS 70 і польські ПЗРК "Грім".

- протитанкова зброя (ПТО) батальйонного рівня - FGM-148 Javelin і найімовірніше польська версія ізраїльського комплексу Spike.

Крім того, перехід на стандарт НАТО по калібру автоматичних гранатометів, включаючи постачання всіх компонентів. Також обговорюється питання поставок систем Hellfire і можливо Maveriс, для оснащення штурмової авіації.

- MRAP - поставки в основному за рахунок скорочення американського контингенту в Афганістані та Іраку, Країни НАТО і США нададуть необхідна кількість фахівців, добровольців з числа етнічних українців, для навчання бійців ВСУ новітній техніці» , - переконаний Жан Гаскин.

Раніше ми повідомляли: 9 лютого в Білому домі канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Барак Обама узгодили позиції щодо постачання Україні оборонного озброєння. Обидва лідери сподіваються на політичне вирішення конфлікту на Донбасі, проте припускають, що рішення про надання Києву американського озброєння може бути прийнято, якщо мирні переговори в Мінську, зокрема в Нормандському форматі, проваляться.

Коментарів: 7
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 01:30
Жебраки.
відповідь до Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 08:39
Ти і е моральний жебрак
Лучанин до Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 09:23
Ну ти і су*а!
Дьодік до Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 09:57
Ми віддали "за так" 1240 ядерних ракет - це коштує сотні мільярдів, якщо не трильйони доларів, а вони тепер думають дати, чи не дати нам звичайну зброю. Зрадники і брехуни, нехай виконують Будапештський меморандум.
Анонім до Дьодік Показати IP 11 Лютого 2015 13:33
"планується передати Україні за системою Ленд-лізу" - це не подарунок. за ту зброю треба буде платити гроші.
знаю Показати IP 11 Лютого 2015 08:44
Відразу видно хто вата
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 11:41
Питання кого озброїти. Озброєні і нікому не підконтрольні добровольчі батальйони можуть збунтуватися і захватити власть. А чинний цього ох як не хоче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus